20 υπέροχες ιδέες για να συνδυάσετε φθινοπωρινά λουλούδια σε γλάστρες

Το φθινόπωρο ταυτίζεται με ένα γενικό «μαρασμό» της φύσης, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν δεκάδες καλλωπιστικά είδη που ευδοκιμούν αυτή την εποχή και με τον σωστό συνδυασμό ο κήπος ή το μπαλκόνι σας θα αποκτήσει ζωντάνια. Θα σας παρουσιάσω 20 υπέροχες ιδέες για να συνδυάσετε φθινοπωρινά λουλούδια σε γλάστρες!

- Διαφήμιση -

Οι φθινοπωρινοί πανσέδες είναι μια από τις πιο απλές επιλογές για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές γλάστρες χρησιμοποιώντας διαφορετικές ποικιλίες φυτών με διαφορετικά χρώματα και μεγέθη λουλουδιών. Μπορείτε να φυτέψετε σε μεγάλα δοχεία μόνο πανσέδες ή να συνδυάσετε με οποιοδήποτε είδος ή κάθετα φυτά υψηλότερης ανάπτυξης. Οι πανσέδες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί σε κρεμαστές γλάστρες – καλάθια.

Οι πολύχρωμες πιπεριές που παραμένουν ζωντανές το φθινόπωρο μπορούν να δώσουν ζωηρό χρώμα στις γλάστρες, σε συνδυασμό είτε με αποκλειστικά πράσινα είτε με ανθοφόρα φυτά όπως τα χρυσάνθεμα ή το κυκλάμινο.

Ένα άλλο εποχιακό… λαχανικό όπως το λάχανο μπορεί να προσφέρει πολύ έντονο χρώμα και εντυπωσιακή εμφάνιση σε γλάστρες, διακοσμητικά παρτέρια ή ακόμα και παρτέρια το φθινόπωρο. Οι ποικιλίες του διακοσμητικού λάχανου βρίσκονται σε έντονες μπλε-μοβ ή κίτρινες αποχρώσεις. Το πραγματικά… τεράστιο μέγεθός τους τα κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακά είτε τα φυτέψετε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με άλλα εποχιακά είδη.

Η καλούνα είναι ένας από τους αειθαλείς θάμνους που ανθίζουν από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φυτό εσωτερικού χώρου χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα εκτός από το πότισμα όταν στεγνώνει το έδαφος. Τα λευκά, ροζ ή μοβ άνθη που καλύπτουν όλο το μήκος των βλαστών δίνουν στην καλούνα μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή όψη και μπορούν να φυτευτούν σε συνδυασμό με άλλα είδη όπως πανσέδες, διακοσμητικό κισσό, κυκλάμινο, φτέρες κ.α.

Τα κυκλάμινα ταυτίζονται απόλυτα με την εποχή του φθινοπώρου, παραμένουν ανθισμένα μέχρι το πρώτο δριμύ κρύο του χειμώνα και σε γλάστρες-καλλωπιστικά ιδιαίτερης καλλωπιστικής αξίας εκτός από τα άνθη βρίσκονται και τα εντυπωσιακά δίχρωμα φύλλα τους.

Η ξυλώδης οξαλίδα με βαθύ μοβ φύλλωμα και λευκορόζ άνθη είναι από τα πιο εντυπωσιακά ανθισμένα φυτά όλο το φθινόπωρο. Έχει αρκετά μεγάλη πλευρική ανάπτυξη και επομένως είναι ιδανικό για φύτευση σε γλάστρες με μικρά κρεμαστά φυτά.

Το χρυσάνθεμο είναι το απόλυτο λουλούδι του φθινοπώρου. Επιλέξτε ανάμεσα σε δεκάδες ποικιλίες σε αποχρώσεις και μεγέθη λουλουδιών για να δώσετε χρώμα σε οποιοδήποτε σημείο του μπαλκονιού ή του κήπου σας.

Οι λευκές, πορτοκαλί ή δίχρωμες διακοσμητικές κολοκύθες που θα βρείτε στα μέσα Σεπτεμβρίου είναι ένας άλλος τύπος για να προσθέσετε μια φθινοπωρινή ατμόσφαιρα στον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Τοποθετήστε τες, ανάλογα με το μέγεθός τους, μέσα ή δίπλα σε γλάστρες με λουλούδια του φθινοπώρου. Οι εξωτερικοί χώροι θα αντέξουν για πολλές εβδομάδες, ειδικά εάν είναι προστατευμένοι από το νερό της βροχής. Οι κολοκύθες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως … γλάστρες ή ζαρντινιέρες. Αδειάστε τες από μέσα και τοποθετήστε χρυσάνθεμα, κυκλάμινο, πανσέδες, παχύφυτα κλπ.

Και φυσικά… όλη την ώρα και την εποχή Τα παχύφυτα είναι μια από τις πιο εύκολες επιλογές για φθινοπωρινή φύτευση σε γλάστρες, ειδικά αν επιλέξετε να φυτέψετε είδη διαφορετικών αποχρώσεων μαζί.

- Διαφήμιση -