15 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή σας με ζίνιες

Μόλις έρχεται η Άνοιξη, όλοι μας προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να δώσουμε μία εντυπωσιακή χρωματική εικόνα στον κήπο μας. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να το καταφέρουμε αυτό, με ποικιλία λουλουδιών ανάλογα με το τι προτιμά ο καθένας. Μία από τις εξαιρετικές επιλογές, αποτελεί η ζίνια. Θα σας παρουσιάσω 15 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή σας με ζίνιες!

- Διαφήμιση -

Η ζίνια είναι ένα από το ομορφότερα καλλωπιστικά φυτά για τον κήπο και την αυλή. Είναι ένα ετήσιο φυτό που εντυπωσιάζει με την ποικιλία των χρωμάτων και των σχημάτων των λουλουδιών του. Διαθέτει όρθιους δυνατούς βλαστούς με μήκος από μισό έως ένα μέτρο και μεγάλα άνθη που παραμένουν ανθισμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορούμε να βρούμε ψηλές και χαμηλές ποικιλίες ζίνιας και τα τη φυτέψουμε σε γλάστρα αλλά και στο γκαζόν, και σε παρτέρια, σε διάφορους συνδυασμούς με άλλα ανθόφυτα. Ανάλογα με την ποικιλία το ύψος του φυτού μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο, αλλά τα πιο κοινά είδη δεν ξεπερνούν τα 30-40 cm.

Οι ζίνιες βρίσκονται σε όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου, κίτρινου, πορτοκαλί, ροζ, μοβ, λευκού και θυμίζουν μικρή ντάλια. Ο πολλαπλασιασμός της γίνεται με σπόρους που μπορείτε να μαζέψετε από το κέντρο των λουλουδιών όταν στεγνώσουν και να τους φυτέψετε νωρίς την Άνοιξη. Ακόμα κι αν αφήσετε τους σπόρους να πέσουν στο έδαφος όπου φυτεύσατε τις ζίνιες, την επόμενη Άνοιξη θα εμφανιστούν νέα φυτά.

- Διαφήμιση -