8 εύκολες και οικονομικές ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού

Η διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Από τη μια οι υψηλές τιμές των διακοσμητικών, από την άλλη οι πολύ υψηλές αμοιβές των επαγγελματιών διακοσμητών χώρου, δεν μας αφήνουν να φτιάξουμε το σπίτι των ονείρων μας! Είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα; Χρειάζονται τόσα πολλά λεφτά για να φτιάξουμε ένα ευχάριστο και καλόγουστο σπίτι;

- Διαφήμιση -

Η αλλαγή του εσωτερικού χώρου, δεν σημαίνει απαραίτητα να ξοδέψεις μια βασιλική περιουσία, ούτε χρειάζεται πολύ χρόνο! Άλλωστε, οι μικρές πινελιές κάνουν τη διαφορά!

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρείτε ιδέες για να κάνετε το σπίτι σας πανέμορφο!

Αμπαζούρ

Πηγαίνετε στα Jumbo/IKEA/ Praktiker και προμηθευτείτε φθηνά πολύχρωμα αμπαζούρ για το σαλόνι ή τα υπνοδωμάτια σας! Θα φωτίσει, στην κυριολεξία, το χώρο σε δευτερόλεπτα!

Βάψτε ένα τοίχο

Συνήθως, η πρώτη σκέψη που κάνουμε όλοι για αλλαγή της διακόσμησης του δωματίου μας είναι να αλλάξουμε χρώμα στους τοίχους. Σας έχω όμως εναλλακτική! Αντί να ταλαιπωρείστε, επιλέξτε ένα έντονο χρώμα και βάψτε μόνο έναν τοίχο του δωματίου σας. Θα του δώσετε μια σύγχρονη χροιά και σίγουρα θα αλλάξει τελείως ο χώρος!

Κουρτίνες

Ναι κι όμως! Αν απλά αλλάξετε τις κουρτίνες, θα πάρει άλλο αέρα το σπίτι σας. Αν μάλιστα το συνδυάσετε με τα αμπαζούρ, θα νιώσετε επαγγελματίας διακοσμητής στο λεπτό!

Χρώματα με έντονη αντίθεση

Όταν λέω έντονη αντίθεση, εννοώ άσπρο, μαύρο ή άσπρο, γαλάζιο, κ.λ.π. Διαλέξτε λοιπόν τέτοιους συνδυασμούς και φτιάξτε ένα δωμάτιο με αντιθέσεις! Για παράδειγμα, πάρτε άσπρα και γαλάζια μαξιλάρια και τοποθετήστε τα εναλλάξ στον καναπέ σας ή αν έχετε το budget βάψε τους τοίχους ροζ (ή κάποιον από τους τοίχους) και χρησιμοποιήστε, μόνο άσπρα έπιπλα και ροζ λεπτομέρειες.

Διακοσμητικά

Να κι ένα tip με 0€! Απλά πάρτε όλα τα διακοσμητικά σας, βάλτε τα σε μία κούτα και ξανατοποθέτηστέ τα σε σημεία που θεωρείς ότι έχουν ενδιαφέρον. Είμαι σχεδόν σίγουρη, ότι τα μισά θα παραμείνουν μέσα στην κούτα και το σπίτι σας θα πάρει άλλη όψη στην στιγμή!

Πίνακες

Αγοράστε φθηνούς καμβάδες και μπογιές και φτιάξτε πολύχρωμους, απλούς πίνακες. Αν διαθέτετε ήδη πίνακες, ακολουθήστε την παραπάνω τεχνική! Αλλάξτε τους θέση και θα είναι σαν να τους βλέπετε πρώτη φορά!

Κάδρα

Δώστε ένα βικτοριανό αέρα στο χώρο σας! Πώς; Πολύ απλά αγοράζοντας φθηνά καδράκια και τοποθετώντας μέσα οικογενειακές φωτογραφίες. Ύστερα, κρεμάστε τα σε τοίχους, δημιουργώντας ένα κολλάζ από, διαφόρων μεγεθών, κάδρα.

Γλαστράκια

Αγοράστε μικρά γλαστράκια, βάψτε τα στο χρώμα που προτιμάτε, δέστε πάνω τους κορδελίτσες και φυτεύστε μυρωδικά, όπως δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο, μελισσόχορτο, κ.λπ. Το σπίτι σας θα μυρίσει φρεσκάδα, θα είναι όμορφα διακοσμητικά και θα έχει φρέσκα μπαχαρικά για τα φαγητά σας! 3 σε 1, δηλαδή!

- Διαφήμιση -