Πως να καταπολεμήσεις τη νύστα και την υποτονικότητα το πρωί

|
|

Μισώ τη Δευτέρα…κλασσική ατάκα όλων μας. Να που κάποιοι μισούμε όλη την εβδομάδα γιατί…

- Διαφήμιση -

Νύστα και υποτονικότητα τα πρωινά

Μισώ τη Δευτέρα…κλασσική ατάκα όλων μας. Να που κάποιοι μισούμε όλη την εβδομάδα γιατί απλά δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε τα πρωινά. Λύση; Ένας καφές αγκαλιά! Δεν είναι έτσι τα πράγματα…Ας δούμε μερικές συμβουλές για να ρυθμίσετε και πάλι τα βιολογικό σας ρολόι.

Ρύθμισε την ώρα που κοιμάσαι κάθε βράδυ

Εάν δουλεύεις τα πρωινά από Δευτέρα έως Παρασκευή τότε πρέπει να συνηθίσεις να κοιμάσαι αλλά και να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε μέρα. Με αυτό τον τρόπο σε μερικές μέρες καταφέρνεις και ρυθμίζεις το βιολογικό σου ρολόι. Εάν κάποια μέρα αργήσεις να κοιμηθείς τότε μπερδεύεις τον οργανισμό σου και τον δυσκολεύεις να ξυπνήσει το πρωί, όσα ξυπνητήρια και να βάλεις! Τα Σαββατοκύριακα είναι μία ακόμα αιτία που κάνει τη Δευτέρα εφιαλτική εάν δουλεύεις. Φρόντισε η έξοδός σου να είναι σε λογικά πλαίσια, αλλιώς συμβιβάσου ότι έρχεται μια δύσκολη εβδομάδα.

Μεσημεριανός ύπνος

Τις περισσότερες φορές, ενώ νυστάζουμε στη δουλειά, όταν σχολάμε “το μάτι μας ανοίγει” και αποφεύγουμε να κοιμηθούμε το μεσημέρι. Αντιθέτως μισή ώρα είναι αρκετή για να χαλαρώσει το σώμα και το πνεύμα μας από το δύσκολο πρωινό. Πάνω από τη μισή ώρα ο οργανισμός μας πέφτει σε λήθαργο και βυθίζεται στο κρεβάτι με αποτέλεσμα όταν ξυπνήσουμε να νιώθουμε περισσότερο κουρασμένοι από πριν. Επομένως η λύση είναι ξυπνητήρι στο μισάωρο.

Ενυδάτωση και νερό

Το νερό είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Η έλλειψη υγρασίας στο σώμα κάνει τον οργανισμό να υπολειτουργεί και φέρνει νύστα και υποτονικότητα. Επομένως πίνουμε πολλά υγρά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες

Τρώμε καλό πρωινό, έστω κι ένα φρούτο αν δεν προλαβαίνουμε. Εάν φύγουμε από το σπίτι νηστικοί τότε είναι σαν να φύγαμε χωρίς καύσιμα στον οργανισμό μας. Αποτέλεσμα είναι η υποτονικότητα και η αναπόφευκτη νύστα την ώρα της δουλειάς. Ακόμα κι ένα σνακ θα φέρει αποτελέσματα ίσως και καλύτερα του καφέ!

Βγες έξω

Γεμίστε τη μέρα σας. Το να μείνετε μαντρωμένοι μέσα στο σπίτι δε θα ωφελήσει σε τίποτα, αντιθέτως θα σας κάνει να βαρεθείτε και θα κουράσει το πνεύμα σας. Ακόμα και με κακό καιρό κάντε μια βόλτα στη γειτονιά σας. Η αλλαγή περιβάλλοντος και η εναλλαγή παραστάσεων μέσα στη μέρα θα ενισχύσουν την ευεξία σας!

Πηγή: thehomelovers.com

- Διαφήμιση -