5 Τρόποι για να ποτίζετε τα λουλούδια σας ενώ βρίσκεστε σε διακοπές

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τρόπους για να ποτίζουμε τα λουλούδια μας ενώ λείπουμε για αρκετές μέρες από το σπίτι μας!

- Διαφήμιση -

Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε τα λουλούδια και έχουμε αρκετές γλάστρες στο σπίτι μας. Όταν λοιπόν σκεφτόμαστε που θα πάμε διακοπές, ένα πράγμα που σκεφτόμαστε είναι τι θα γίνει με τα λουλούδια μας. Ποιος θα μας τα ποτίζει; Θα ξεραθούν. Ε λοιπόν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πάμε λοιπόν να δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα!

1. Βάλτε τα φυτά σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη γεμάτη νερό

Στο σπίτι, εάν τα φυτά που έχετε σε γλάστρες είναι είδη που αγαπούν το νερό, πάρτε μια μεγάλη λεκάνη ή ένα δοχείο αποθήκευσης πριν πάτε για διακοπές και γεμίστε αυτό το δοχείο με νερό που δεν θα υπερβαίνει τις γλάστρες. Τα φυτά σας, με αυτό τον τρόπο μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στο νερό που χρειάζονται ενώ βρίσκεστε σε διακοπές, όπως δείχνει και η φωτογραφία.

Προσοχή!  Εάν έχετε φυτά που δεν θέλουν πότισμα κάθε μέρα δεν πρέπει να εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο. Διαφορετικά, αυτή τη φορά, το φυτό σας μπορεί να σαπίσει λόγω του υπερβολικού νερού.

2. Χρησιμοποιήστε την άρδευση νήματος (για φυτά που θέλουν λιγότερο νερό)

Ένας άλλος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας μπορούν να πάρουν όσο περισσότερο νερό χρειάζονται, όποτε το χρειάζονται, μια άλλη μέθοδος είναι αυτή της άρδευσης νήματος. Όσο για το πώς εφαρμόζεται αυτή η μέθοδος: βάλτε άφθονο νερό σε ένα μεγάλο δοχείο, όπως βλέπετε στην εικόνα, και τοποθετήστε αυτό το γεμάτο νερό κάπως πάνω από το επίπεδο του δοχείου.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε κάθε ένα από τα φυτά σας που θα αφήσετε στο σπίτι γύρω από το δοχείο γεμάτο νερό και βρείτε ένα παχύ νήμα όπως κορδόνι, πλεκτό σχοινί και τοποθετήστε ένα σε κάθε γλάστρα. Τοποθετήστε ένα άκρο της χορδής όμορφα στο χώμα των φυτών σας και ένα άκρο στο γεμάτο νερό δοχείο. Αφήστε τα φυτά σας να πάρουν το νερό που χρειάζονται μέσω του σχοινιού και θα έχετε τις διακοπές σας με σιγουριά.

3. Αντιστρέψτε ένα μπουκάλι γεμάτο νερό

Μία από τις πιο εφαρμοσμένες και αποτελεσματικές μεθόδους είναι το πότισμα των φυτών μέσω μπουκαλιών. Εάν έχετε μεγάλες γλάστρες, βρείτε ένα μπουκάλι όπου μπορείτε να γεμίσετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. (Μπορεί να είναι γυαλί ή πλαστικό). Γεμίστε αυτό το μπουκάλι με νερό μέχρι το χείλος. Στη συνέχεια, γυρίστε το προσεκτικά ανάποδα, καρφώστε το στο χώμα του φυτού σας και αφήστε το να σταθεί σχεδόν όρθιο. Κάποιο νερό μπορεί να εισέλθει κατά την τοποθέτησή του, αλλά δεν θα υπάρξει γρήγορη ροή νερού από τη φιάλη που αναποδογυρίζετε, όπως και στην παραπάνω μέθοδο, το νερό θα αναμειχθεί σταδιακά στο έδαφος.

4. Εάν έχετε φυτά που δεν χρειάζονται πολύ πότισμα, μπορείτε να αφήσετε ένα δοχείο γεμάτο νερό

Εάν έχετε φυτά που δεν χρειάζονται πολύ πότισμα όπως ο κάκτος, μπορείτε ακόμα να αφήσετε ένα γεμάτο δοχείο με νερό στο περιβάλλον όπου βρίσκονται αυτά τα φυτά. Ειδικά αν έχει ζεστό καιρό, καθώς το νερό θα εξατμιστεί γρήγορα, θα παρέχει στα φυτά την υγρασία που χρειάζονται. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, εάν πρόκειται να μείνετε μακριά από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι το δοχείο που γεμίζετε με νερό είναι μεγάλο.

5. Μην αφήνετε τα φυτά εκτεθειμένα στο ήλιο

Φυσικά, το πότισμα δεν είναι το μόνο πρόβλημα ώστε να αφήσετε τα φυτά σας στο σπίτι ενώ πηγαίνετε διακοπές. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει να θυμάστε ότι θα διατηρείτε τα φυτά σας σε σταθερό μέρος καθ ‘όλη τη διάρκεια των διακοπών, όπου μετακινείτε τα δοχεία τους από το ένα δωμάτιο στο άλλο, σύμφωνα με τον ήλιο, θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέρος στο σπίτι σας.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ο καιρός μπορεί να είναι πολύ ζεστός, ειδικά σε περιοχές όπου δεν θα εκτεθούν σε άμεσο ηλιακό φως, έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από τον ήλιο. Ωστόσο, τα δωμάτια όπου οι κουρτίνες είναι καλά κλειστές και χωρίς ήλιο δεν θα είναι η σωστή επιλογή. Πρέπει να τοποθετήσετε τα φυτά σας σε ένα μέρος όπου μπορούν να πάρουν το φως της ημέρας.

- Διαφήμιση -