Καθαρίσετε έναν καναπέ από σουέτ σε 4 μόλις βήματα

Οι σουέτ καναπέδες, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από την κάτω πλευρά από δέρμα ζώων ή από συνθετικό υλικό παρόμοιας αίσθησης, προσδίδουν μια απαλή, μοντέρνα εμφάνιση στο σαλόνι. Ενώ το σουέτ είναι πιο ανθεκτικό από ορισμένα υφάσματα, είναι ουσιαστικά μια λιγότερο ανθεκτική μορφή δέρματος, επομένως το υλικό μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθεί. Το σουέτ, για παράδειγμα, είναι λιγότερο ανθεκτικό στους λεκέδες από άλλα υλικά και μπορεί εύκολα να μαζέψει σκόνη και σκουπίδια, κάνοντας τον καναπέ σας να φαίνεται πολύ πιο βρώμικος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

- Διαφήμιση -

Ακολουθώντας τα σωστά βήματα καθαρισμού (και αποφεύγοντας τα δυνητικά προβληματικά) μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα σουέτ έπιπλά σας υπέροχα για τα επόμενα χρόνια. Θα σας παρουσιάσω πως να καθαρίσετε έναν καναπέ από σουέτ σε 4 μόλις βήματα!

Υλικά

Ηλεκτρική σκούπα με εξάρτημα μαλακής βούρτσας

Πανί από μικροΐνες

Αφαίρεση λεκέδων από σουέτ

λευκό ξύδι (προαιρετικά)

Νερό (προαιρετικό)

Λευκή γόμα από καουτσούκ

Στεγνό πανί ή χαρτοπετσέτα

Μαγειρική σόδα

Βούρτσα σουέτ

Πιστολάκι

πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ από σουέτ

Ο καθαρισμός ενός καναπέ από σουέτ έχει να κάνει τόσο με την πρόληψη της ζημιάς όσο και με την αφαίρεση των υπαρχόντων υπολειμμάτων. Αποφύγετε τη χρήση χημικών καθαριστικών στο σουέτ, καθώς πολλά μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό και ζημιά στο ύφασμα. Η χρήση υπερβολικής υγρασίας στο σουέτ μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά, επομένως αποφύγετε να ψεκάζετε νερό στον καναπέ σας ή να χρησιμοποιείτε ένα πανί που δεν έχετε στύψει πολύ καλά.

Βήμα 1: Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τον καναπέ

Το πρώτο βήμα για τον καθαρισμό οποιασδήποτε ταπετσαρία, είναι να αφαιρέστε κάθε μεγάλη, ορατή βρωμιά, σκόνη ή υπολείμματα. Γι’ αυτό λοιπόν να σκουπίζετε τον καναπέ με την ηλεκτρική σκούπα με το εξάρτημα μαλακής βούρτσας της ηλεκτρικής σας σκούπας. Μην ξεχνάτε τις χαραμάδες και κάτω από τα μαξιλάρια!

Βήμα 2: Σκουπίστε τον καναπέ με ένα υγρό πανί

Βρέξτε ελαφρώς ένα πανί μικροϊνών, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο νερό πριν το χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, σκουπίστε όλη την επιφάνεια του καναπέ για να τον καθαρίσετε.

Βήμα 3: Αφαιρέστε τυχόν λεκέδες

Εάν παρατηρήσετε κάποιους λεκέδες στον καναπέ σας, είναι καλύτερο να τους καθαρίσετε αμέσως, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα είναι ευκολότερο να αφαιρεθούν. Ο τρόπος καθαρισμού του λεκέ εξαρτάται από το τι τον προκάλεσε. Η χρήση ενός αποκλειστικού καθαριστικού λεκέδων για σουέτ που δεν θα καταστρέψει το υλικό, είναι το ιδανικό. Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό, μπορείτε να επιλέξετε λευκό ξύδι αναμεμειγμένο με νερό και να τρίψετε την περιοχή απαλά με ένα υγρό πανί. Είτε έτσι είτε αλλιώς, φροντίστε να κάνετε τη δοκιμή σε μια δυσδιάκριτη περιοχή για να αποφύγετε την καταστροφή του σουέτ.

Για ιδιαίτερα σκληρούς λεκέδες, όπως μελάνι ή κραγιόν, τρίψτε απαλά με μια λευκή γόμα από καουτσούκ. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε μια ροζ γόμα, γιατί θα αφήσει σημάδι. Για λεκέ από λάδι, σκουπίστε όσο περισσότερο μπορείτε με ένα στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια καλύψτε την περιοχή με μαγειρική σόδα. Μετά από μερικές ώρες, καθαρίστε την περιοχή με μια βούρτσα σουέτ.

Εάν χύσατε κάτι στον καναπέ, σκουπίστε όσο το δυνατόν περισσότερο από το υγρό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα φιλικό προς το σουέτ καθαριστικό λεκέδων και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι για να στεγνώσετε την περιοχή που μόλις καθαρίσατε.

Βήμα 4: Στεγνώστε τον καναπέ

Φροντίστε πάντα να αφήνετε τον καναπέ σας από σουέτ στεγνό. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα σουέτ για να στεγνώσει το υλικό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι σε κρύο ή ζεστό περιβάλλον για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

- Διαφήμιση -