3 εύκολοι τρόποι για να ανοίξετε το καπάκι του βάζου που δεν ανοίγει με τίποτα

Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα είναι από τα απαραίτητα τρόφιμα σε κάθε κουζίνα. Ωστόσο, γίνεται πολύ δύσκολο για τις γυναίκες κυρίως να ανοίξουν τα σφιχτά κλειστά καπάκια των βάζων. Αν και οι γυναίκες συνήθως προσπαθούν να ανοίξουν το καπάκι με εργαλεία όπως μαχαίρια ή πιρούνια, η επιλογή μεθόδων που μπορούν να θεωρηθούν κόλπα αντί για τέτοιες επικίνδυνες μεθόδους θα διασφαλίσει ότι το καπάκι του βάζου θα ανοίξει χωρίς κίνδυνο.

- Διαφήμιση -

πώς να ανοίξετε το καπάκι των βάζων

1η μέθοδος

Η πιο ιδανική μέθοδος για να ανοίξετε το καπάκι του βάζου, το οποίο έχει κολλήσει λόγω πίεσης και είναι δύσκολο να ανοίξει, είναι να θερμάνετε το καπάκι σε χαμηλή φωτιά ή να αφήσετε το βάζο ανάποδα μέσα σε μία κατσαρόλα ή σε ένα μπολ γεμάτο με νερό. Τα καπάκια των βάζων μπορούν να ανοιχτούν πλέον εύκολα χάρη σε αυτήν τη μέθοδο που μειώνει την πίεση.

2η μέθοδος

Μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους για να ανοίξουμε το καπάκι του βάζου είναι να προσπαθήσουμε να το ανοίξουμε με τη βοήθεια μιας πετσέτας ή κάποιου υφάσματος. Μπορούμε να πούμε ότι η πιθανότητα επιτυχίας σε αυτή τη μέθοδο, η οποία απαιτεί μεγάλη δύναμη, είναι αρκετά μεγάλη.

3η μέθοδος

Εάν έχετε τακτικά προβλήματα με το άνοιγμα καπακιών βάζων, επειδή τα χέρια σας είναι αδύναμα ή δυσκολεύεστε να τα πιάσετε, ή αν αγαπάτε απλώς τα gadget της κουζίνας, αυτή η μέθοδος είναι για εσάς.

Υπάρχουν στην αγορά μια σειρά συσκευών ανοίγματος βάζων που εφαρμόζουν την απαραίτητη λαβή για εσάς και κάνουν το άνοιγμα αυτού του επίμονου καπακιού παιχνιδάκι. 

τι πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά το άνοιγμα του βάζου

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα περισσότερα από τα μικρά ατυχήματα στην κουζίνα συμβαίνουν κατά το άνοιγμα των καπακιών του βάζου. Ειδικά η προσπάθεια να φύγει ο αέρας από το βάζο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού μπορεί να προκαλέσει την κοπή του χεριού. Αντ ‘αυτού, θα βοηθήσει να χτυπήσετε το κάτω μέρος του βάζου με ένα ξύλινο κουτάλι.

Αν και οι άντρες στο σπίτι προτιμούνται γενικά να ανοίξουν το βάζο επειδή είναι μια δουλειά που απαιτεί ισχύ, θα φανεί ότι τα βάζα ανοίγουν χωρίς την ανάγκη για επιπλέον ισχύ όταν εφαρμόζονται οι παραπάνω μέθοδοι. 

καλή σας επιτυχία!

- Διαφήμιση -