7 τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε ποτέ μετά το μαγείρεμα

Πριν ζεστάνετε το φαγητό που σας περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα, ίσως θελήσετε πρώτα να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Το ζέσταμα των τροφίμων είναι τρόπος ζωής. Είτε γιατί έχουμε μαγειρέψει από το προηγούμενο βράδυ λόγω δουλειάς είτε γιατί έχουμε κάνει πολύ φαγητό και έχει περισσέψει, το ζέσταμα του στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο και την κουζίνα μας, είναι μία συνηθισμένη διαδικασία. Ωστόσο, έρευνα δείχνει ότι το να ζεστάνετε ξανά μερικά από τα αγαπημένα σας φαγητά μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, ειδικά αν έχουν αποθηκευτεί λανθασμένα εκ των προτέρων. Θα σας παρουσιάσω 7 τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε ποτέ μετά το μαγείρεμα!

- Διαφήμιση -

κοτόπουλο

Όταν ζεσταίνεται το κοτόπουλο, οι φυσικές πρωτεΐνες που περιέχει, αλλάζουν δομή και μπορεί να αποδειχτούν βλαβερές για το πεπτικό σας σύστημα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να το ζεστάνετε, φροντίστε να είναι για λίγη ώρα και σε χαμηλή θερμοκρασία.

μανιτάρια

Το ζέσταμα των μανιταριών μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία, ακόμα και επιπλοκές στη λειτουργία της καρδιάς. Είναι καλό να μην τα αναθερμαίνετε και να τα αφαιρείτε από τα πιάτα που ζεσταίνονται ξανά. Προτιμήστε να τα φάτε μόλις τα μαγειρέψετε ή την επόμενη μέρα. Καλύτερα να καταναλωθούν παγωμένα. Το ίδιο ισχύει και για τις σούπες, τους ζωμούς και το ριζότο με μανιτάρια.

πατάτες

Η αναθέρμανση της πατάτας στο φούρνο μικροκυμάτων καταστρέφει σχεδόν το σύνολο των βασικών διατροφικών θρεπτικών συστατικών της και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει την ανάπτυξη επιβλαβών χημικών ουσιών. Εάν φτιάξετε ψητό κατσαρόλας ή πατατόσουπα για τις επόμενες μέρες καλό θα ήταν να προσθέσετε τις πατάτες μετά.

αυγά

Είτε βραστά, τηγανητά ή ομελέτα, τα αυγά όταν αναθερμαίνονται μπορούν να προκαλέσουν πολλά σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Τα αυγά αποτελούν την πιο επικίνδυνη τροφή όταν ξαναζεσταθεί καθώς γίνονται τοξικά εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας. Δεν ισχύει το ίδιο και για φαγητά τα οποία περιλαμβάνουν αυγά ανακατεμένα με σάλτσες όπως η μπεσαμέλ.

σπανάκι

Γεμάτα με ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες, τα φυσικά νιτρικά ιόντα στο σπανάκι, γίνονται νιτρώδη όταν θερμαίνονται και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στα κύτταρα του σώματος σε μακροπρόθεσμη βάση.

σέλινο

Σαν το σπανάκι, έτσι και το σέλινο, δεν πρέπει να θερμαίνεται για τους ίδιους λόγους. Γι’ αυτό φροντίστε να τα καταναλώνετε τη μέρα που μαγειρεύεται.

παντζάρια

Τα παντζάρια πρέπει να καταναλώνονται έπειτα από την αρχική τους παρασκευή. Το ζέσταμά τους τα καθιστά μη φαγώσιμα και επικίνδυνα για τον οργανισμό.

- Διαφήμιση -