6 φυσικοί τρόποι για να αφαιρέσετε τη μούχλα από τη ντουζιέρα σας

Η ανάπτυξη μούχλας στο ντους είναι ένα κοινό πρόβλημα, αλλά μπορεί να λυθεί εύκολα για να γίνει το μπάνιο πιο φιλόξενο. Αν και εσείς έχετε συναντήσει αυτές τις μαυρίλες στις γωνίες, μην ανησυχείτε! Υπάρχουν πολύ αποτελεσματικές φυσικές λύσεις που αφαιρούν την πιο επίμονη βρωμιά σε χρόνο μηδέν. Ας δούμε μαζί πώς να εξαφανίσετε τη μούχλα που σχηματίζεται στο ντους χρησιμοποιώντας μερικές συμβουλές που θα σας εκπλήξουν και που μπορείτε να έχετε πάντα στο χέρι! Θα σας παρουσιάσω 6 φυσικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τη μούχλα από τη ντουζιέρα σας!

- Διαφήμιση -

βαμβάκι

Η πρώτη μέθοδος που θα δούμε μαζί περιλαμβάνει τη χρήση βαμβακιού και είναι από τις πιο αποτελεσματικές που κυκλοφορούν! Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο, θα χρειαστείτε βαμβάκι και οξυζενέ. Το τελευταίο είναι τέλειο για την αφαίρεση λεκέδων στο μπάνιο, όπως η μούχλα.

Ξεκινήστε βυθίζοντας ένα κομμάτι βαμβάκι σε ένα μικρό μπολ γεμάτο με οξυζενέ, στη συνέχεια εφαρμόστε το βαμβάκι στη μούχλα και αφήστε το να καθίσει για περίπου 45 λεπτά. Μόλις περάσουν τα απαιτούμενα λεπτά, αφαιρέστε το βαμβάκι και τρίψτε απαλά με ένα μη λειαντικό σφουγγάρι ή οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε τη μούχλα και μετά ξεπλύνετε καλά.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι μία οικολογική και αποτελεσματική λύση κατά της μούχλας και είναι ιδιαίτερα οικονομική. Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε αρκετή μαγειρική σόδα με μερικές σταγόνες νερό για να δημιουργήσετε μια πάστα με τη σύσταση ενός τζελ. Στην συνέχεια, εφαρμόστε αυτήν την πάστα στη μούχλα της ντουζιέρας και αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Στη συνέχεια τρίψτε με ένα πινέλο ή σφουγγάρι και ξεπλύνετε καλά. Η μαγειρική σόδα είναι ένας εξαιρετικός απορροφητής οσμών και βοηθά επίσης να διατηρείται το ντους φρέσκο ​​και χωρίς υγρασία!

λευκό ξίδι

Το ξίδι δύσκολα μπορεί να λείπει από τη λίστα των φυσικών λύσεων μας για τη μούχλα που σχηματίζεται στο ντους. Στην πραγματικότητα, αυτό το προϊόν είναι γνωστό για τις καθαριστικές του ιδιότητες και μπορεί να εξαλείψει αποτελεσματικά τη μούχλα. Για να το χρησιμοποιήσετε, ρίξτε λευκό ξίδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε απευθείας στο ντους. Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον δύο ώρες ή όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια τρίψτε τη μούχλα με μια οδοντόβουρτσα ή σφουγγάρι και ξεπλύνετε καλά. Το ξίδι όχι μόνο σκοτώνει τη μούχλα αλλά και την αποτρέπει από την επανεμφάνισή της.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε το λευκό ξίδι σε μάρμαρο ή φυσική πέτρα.

χυμός λεμονιού

Ακριβώς όπως το λευκό ξίδι, ο χυμός λεμονιού είναι ένας φυσικός λευκαντικός παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση και να σκοτώσει τη μούχλα. Αυτό το εσπεριδοειδές έχει επίσης υπέροχο άρωμα, ώστε να φρεσκάρετε και το μπάνιο σας!

Στύψτε το χυμό ενός φρέσκου λεμονιού απευθείας στη μούχλα στο ντους, αφήστε το να καθίσει για 15 έως 20 λεπτά και μετά τρίψτε με ένα πινέλο ή σφουγγάρι. Ξεπλύνετε καλά για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα μούχλας και το άρωμα φρέσκου λεμονιού.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε τον χυμό λεμονιού σε μάρμαρο ή φυσική πέτρα.

σαπούνι Μασσαλίας

Το σαπούνι Μασσαλίας είναι ένα φυσικό καθαριστικό που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για την επίλυση ποικίλων προβλημάτων λεκέδων στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να βάλετε τέλος στη μούχλα στο ντους. Τρίψτε μια ράβδο σαπουνιού Μασσαλίας μέχρι να γεμίσει μισό ποτήρι, βουτήξτε μέσα μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα και τρίψτε την απευθείας στη μούχλα. Αυτό το απαλό αλλά αποτελεσματικό καθαριστικό βοηθά στην εξάλειψη της μούχλας από τις επιφάνειες του ντους.

κιτρικό οξύ

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς παράγοντες κατά των αλάτων και κατά της μούχλας στον κόσμο των φυσικών λύσεων είναι αναμφίβολα το κιτρικό οξύ. Το κιτρικό οξύ είναι ένας πολύ ισχυρός παράγοντας κατά της μούχλας και για να το χρησιμοποιήσετε πρέπει να αναμίξετε 150 γραμμάρια κιτρικού οξέος σε 1 λίτρο νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το μείγμα στις πληγείσες περιοχές και αφήστε το όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τρίψτε με οδοντόβουρτσα ή σφουγγάρι και ξεπλύνετε καλά για να φύγουν τυχόν υπολείμματα. Το κιτρικό οξύ είναι αποτελεσματικό κατά της μούχλας και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε υγρές περιοχές όπως το ντους.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε το κιτρικό οξύ σε μάρμαρο ή φυσική πέτρα.

- Διαφήμιση -