20 υπέροχα μοβ και λευκά παρτέρια για να δημιουργήσουμε μια ρομαντική εικόνα στον κήπο μας

Υπάρχει κάτι καλύτερο από έναν καταπράσινο, ανθισμένο κήπο; Λουλούδια, πολυετή φυτά και θάμνοι διαφορετικών χρωμάτων είναι απλά η καλύτερη εξωτερική διακόσμηση. Πόσω μάλλον αν αυτά έχουν και έντονα χρώματα με ωραίους συνδυασμούς! Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας δείξουμε πόσο όμορφο και ρομαντικό μπορεί να φαίνεται ένα παρτέρι σε μοβ και λευκό χρώμα. Θα δούμε λοιπόν 20 υπέροχα μοβ και λευκά παρτέρια για μια ρομαντική εικόνα στον κήπο μας!

- Διαφήμιση -

Το μοβ μπορεί να μην είναι από τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιείτε στην γκαρνταρόμπα σας ή στην επίπλωση του σπιτιού σας. Αλλά σε έναν κήπο, τα μωβ λουλούδια είναι απαραίτητα για να προσθέσουν βάθος, αφθονία και ένταση την Άνοιξη, το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο.

Στην τέχνη και τη λογοτεχνία, το μοβ συχνά συνδέεται με τη βασιλεία, την πνευματικότητα, την ηρεμία και τη γνώση. Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι κοιτάζοντας αυτό το χρώμα προάγει συναισθήματα εσωτερικής γαλήνης και ηρεμίας. Το μοβ μπορεί να είναι τολμηρό και δραματικό ή ήρεμο και ξεκούραστο, ανάλογα με την απόχρωσή του.

Γίνεται διάκριση μεταξύ ψυχρών και ζεστών μοβ αποχρώσεων. Το μπλε-βιολετί, για παράδειγμα, είναι μια έντονη, σκοτεινή απόχρωση, που μερικές φορές ονομάζεται επίσης indigo ή υπεριώδης. Τα λουλούδια αυτής της σειράς χρωμάτων βιώνονται ως συγκρατημένα, ειρηνικά, ηρεμιστικά και εκλεπτυσμένα. Οι ζεστοί μοβ τόνοι, από την άλλη πλευρά, όπως το μωβ και το ματζέντα, είναι ζωντανοί και γεμάτοι ενέργεια. Αυτό που έχουν κοινό όλες αυτές οι αποχρώσεις είναι ότι δημιουργούν μια πραγματικά καλή σύνθεση στον κήπο σε συνδυασμό με ανοιχτά χρώματα και κυρίως το λευκό.

Φυτά με μοβ άνθη

  • Αρκετά είναι τα φυτά τα οποία έχουν μοβ άνθη. Αρχικά οι υάκινθοι, οι τουλίπες, οι ντάλιες, οι ανεμώνες και τα κρίνα είναι οι βολβοί που θα σας εντυπωσιάσουν. Από εκεί και πέρα οι πετούνιες, η λεβάντα, τα γεράνια η αζαλέα, οι ορτανσίες και τα λίλιουμ είναι επίσης λουλούδια που θα μπορούσατε να βάλετε στον κήπο σας!

Όλα αυτά τα λουλούδια με τα μοβ άνθη δημιουργούν εξαιρετικό συνδυασμό με το λευκό και τονίζονται ακόμη περισσότερο. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων φαίνεται πανέμορφος σε κάθε παρτέρι, είτε μικρό είτε μεγάλο. Το μοβ και λευκό παρτέρι είναι ευχάριστο στο βλέμμα και έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Είναι ιδανικό για έναν ρομαντικό κήπο εξοχικού σπιτιού, αλλά ταιριάζει επίσης με σχεδόν οποιοδήποτε άλλο στυλ κήπου.

Η εμφάνιση του παρτέρι παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για ένα χαμηλό παρτέρι, τότε επιλέξτε φυτά χαμηλής ανάπτυξης. Τα παρτέρια με διαφορετικά ύψη φαίνονται εξίσου όμορφα. Η επιλογή των φυτών μπορεί επίσης να διαφέρει ανάλογα με την εποχή. Στη συλλογή εικόνων μας, θα βρείτε πολλούς συνδυασμούς φυτών για μοβ και λευκό στο παρτέρι.

Καλή σας απόλαυση!

- Διαφήμιση -