Ο αριθμός των τεχνασμάτων που έχουν σκεφτεί οι άνθρωποι για χρήση στην κουζίνα όλα αυτά τα χρόνια είναι εκπληκτικός. Εάν γνωρίζετε μόνο μερικά μυστικά, μπορείτε όχι μόνο να μάθετε να μαγειρεύετε με μεγαλύτερη ευκολία και συντομία, αλλά και να αποτρέψετε τα προϊόντα διατροφής να χαλάσουν πολύ γρήγορα. Θα σας παρουσιάσω 19 κόλπα για την κουζίνα που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα!
- Διαφήμιση -
Κουνήστε ένα ωμό αυγό για ένα λεπτό και στη συνέχεια βράστε το. Θα καταλήξετε με ένα πραγματικό χρυσό αυγό!
Ένα κοφτερό μαχαίρι είναι τέλειο για να φτιάξετε ένα σάντουιτς παγωτού
Κόψτε το κομμάτι του τυριού που θέλετε μαζί με μέρος της συσκευασίας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε το υπόλοιπο τυρί.
Μην πετάτε βότανα και τα λαχανικά που έχουν κιτρινίσει. Αντίθετα, τοποθετήστε τα σε μια παγοθήκη και ανακατέψτε τα με ελαιόλαδο.
Εάν δεν έχετε πλάστη, χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι κρασιού!
Αν θέλετε η πίτσα που έχει απομείνει να έχει την ίδια γεύση και άρωμα που είχε όταν την πρωτοψήσατε, ξαναζεστάνετε την σε τηγάνι και όχι στο φούρνο μικροκυμάτων.
Το τυρόψωμο είναι ένα φανταστικό έδεσμα που μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ γρήγορα. Απλώς προσθέστε μερικά μυρωδικά και βάλτε το καρβέλι στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο
Για να κόψετε γρήγορα τα ντοματίνια, πιέστε τα ελαφρά ανάμεσα σε δύο πιάτα και μετά κόψτε τα μεταξύ τους με ένα κοφτερό μαχαίρι
Όταν το βάζο από τη μερέντα είναι σχεδόν άδειο, ρίξτε λίγο ζεστό γάλα. Θα καταλήξετε με πολύ πλούσια ζεστή σοκολάτα!
Ανακατέψτε λίγη κρέμα γάλακτος με τον κρόκο ενός βρασμένου αυγού και μια κουταλιά μουστάρδας και θα έχετε ένα καλό υποκατάστατο για τη μαγιονέζα
Θα πρέπει πάντα να τυλίγετε το σέλινο και το μπρόκολο σε αλουμινόχαρτο για να διαρκέσουν περισσότερο
Οι πατάτες σας δεν θα βγάλουν φύτρες αν τις αποθηκεύσετε μαζί με μήλα
Χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο για να προσαρμόσετε το μέγεθος της πίτας που θέλετε να ψήσετε
Είναι αρκετά εύκολο να φτιάξετε τη δική σας σαντιγί, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσετε όλα τα είδη ζαχαροπλαστικής: Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι σε ένα ποτήρι παχύρρευστη κρέμα. Ανακατέψτε καλά. Ολοκληρώθηκε!
Μπορείτε να πασπαλίσετε ένα αβοκάντο με μηλόξυδο ή να το αποθηκεύσετε με ένα κομμάτι κρεμμύδι για να μην μαυρίσει
Τα φρέσκα μούρα δεν θα μουχλιάσουν αν τα βρέξετε σε ασθενές διάλυμα ξυδιού
Παγώστε λίγο κρασί σε μια παγοθήκη. Στη συνέχεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αργότερα σε οποιαδήποτε μαγειρική σύνθεση σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε
Οι ανανάδες πρέπει πάντα να αποθηκεύονται ανάποδα. Έτσι θα ωριμάσουν πιο γρήγορα και θα έχουν πιο γλυκιά γεύση
Τρυπήστε το κέλυφος ενός αυγού με μια καρφίτσα πριν το βράσετε. Θα είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε το κέλυφος όταν είναι έτοιμο για φαγητό
- Διαφήμιση -