Τα βασικά μαγειρικά σκεύη στην κουζίνα μας είναι οι κατσαρόλες και τα τηγάνια. Σε αυτά τα 2 κυρίως μαγειρικά σκεύη μαγειρεύουμε συν βέβαια τα ταψιά. Η χρήση υπερβολικής θερμότητας μπορεί να κάνει τις κατσαρόλες και τα τηγάνια να έχουν λεκέδες και υπολείμματα φαγητών. Αναρωτιέστε λοιπόν πως θα επαναφέρετε μετά τα μαγειρικά μας σκεύη στην αρχική τους κατάσταση; Αν παιδεύεστε να καθαρίσετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας μετά το μαγείρεμα, δοκίμασε αυτό το κόλπο και θα σας λυθούν τα χέρια. Η λύση βρίσκεται μέσα στη κουζίνα και για την ακρίβεια σε ένα υλικό που δεν λείπει ποτέ από ένα νοικοκυριό και αυτό δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο. Θα σας παρουσιάσω το απόλυτο κόλπο για να γυαλίσετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας!
Με το ελαιόλαδο όλα τα ατσάλινα σκεύη και οι ατσάλινες επιφάνειες θα αστράφτουν. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα απαλό πανί και
τρίψτε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας, ώστε να απομακρύνετε λεκέδες από νερό ή διάβρωση. Θα δείτε λοιπόν τις κατσαρόλες σας και τα τηγάνια σας να αστράφτουν!