8 απλοί και φθηνοί τρόποι για να καθαρίσετε ένα πολύ βρώμικο πάτωμα

Συχνά χρησιμοποιούνται προϊόντα καθαρισμού που έχουν δράση αφαίρεσης λεκέδων αλλά δεν σέβονται ιδιαίτερα το περιβάλλον και την υγεία μας. Ωστόσο, η συντήρηση των δαπέδων, συμπεριλαμβανομένων των πλακιδίων, μπορεί να γίνει με υλικά που έχουμε στην κουζίνα και ταυτόχρονα δεν περιέχουν χημικά. Ο καθαρισμός και η συντήρηση των δαπέδων δεν απαιτεί πάντα τη χρήση ρυπογόνων χημικών. Είναι δυνατό να υιοθετήσετε ένα κιτ οικολογικού καθαρισμού για αφαίρεση αλάτων, τρίψιμο και αφαίρεση βρωμιάς. Θα σας παρουσιάσω 8 απλούς και φθηνούς τρόπους για να καθαρίσετε ένα πολύ βρώμικο πάτωμα!

- Διαφήμιση -

κρύσταλλοι σόδας και λεμόνι

Είναι εύκολο να φτιάξετε ένα ισχυρό καθαριστικό χωρίς χημικά και κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αναμίξετε 800 γραμμάρια κρύου νερού με 50 γραμμάρια κρυστάλλων σόδας σε ένα μεγάλο δοχείο. Περιμένετε 15 λεπτά για να γίνει υγρό αυτό το φυσικό απορρυπαντικό. Το δεύτερο βήμα είναι να ενσωματώσετε 150 γραμμάρια υγρού μαύρου σαπουνιού και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού για ένα λεπτό άρωμα στο εσωτερικό. Αφού αναμίξετε το παρασκεύασμα, ρίξτε τα πάντα σε ένα μπουκάλι εξοπλισμένο με ψεκαστήρα. Για να διατηρήσετε αυτό το υγρό ιδανικό για τον καθαρισμό δαπέδων, αποθηκεύστε το σε στεγνό μέρος και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Χρησιμοποιήστε το όπως κάθε άλλο απορρυπαντικό

μαύρο σαπούνι

Το μαύρο σαπούνι είναι ένα απαράμιλλο καθαριστικό. Ο λόγος: είναι απολιπαντικό και απολυμαντικό κατάλληλο για πλακάκια, λινέλαιο αλλά και παρκέ. Το πλεονέκτημά του είναι ότι όχι μόνο καθαρίζει βρώμικα και σκονισμένα δάπεδα αλλά παρέχει επίσης μια πινελιά λάμψης. Για να επωφεληθείτε από τα αποτελέσματα αυτού του μείγματος λαδιού και μαύρου σαπουνιού, πρέπει να αναμειχθεί με ένα λίτρο νερό που χύνεται σε έναν κουβά. Αν θέλετε να έχετε ένα πεντακάθαρο σπίτι, πάρτε μια σφουγγαρίστρα και τρίψτε απαλά οποιοδήποτε πάτωμα.

σαπούνι Μασσαλίας

Το σαπούνι Μασσαλίας είναι ιδανικό όταν το πάτωμά σας είναι λινέλαιο, μια επιφάνεια ιδιαίτερα ευάλωτη στους λεκέδες. Για να το καθαρίσετε, δεν χρειάζεται να τρέχετε στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτείτε ένα συγκεκριμένο καθαριστικό λεκέδων, αφού το σαπούνι Μασσαλίας είναι μια οικονομική και αποτελεσματική λύση. Για να το δείτε να λειτουργεί, θα χρειαστεί να αναμίξετε αυτό το θρυμματισμένο προϊόν με έναν κουβά με ζεστό νερό. Μετά τον καθαρισμό, μην ξεχάσετε να στεγνώσετε το δάπεδο από λινέλαιο με μια στεγνή σφουγγαρίστρα. Μια απλή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση για να ξεχάσετε τη χλωρίνη.

λευκό ξίδι και μαύρο σαπούνι

Αυτή η οικονομική λύση για τον καθαρισμό του δαπέδου είναι παρόμοια με ακριβές επιφάνειες όπως τσιμέντο ή παρκέ. Όπως και άλλα ανθεκτικά υλικά, μπορείτε να το διατηρήσετε φυσικά με οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις. Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το βινύλιο χωρίς τη χρήση χημικών, το μόνο που χρειάζεστε είναι λευκό ξίδι και υγρό μαύρο σαπούνι. Σε έναν κουβά με νερό ρίχνουμε μισή κούπα από το πρώτο υλικό και δύο κουταλιές της σούπας από το δεύτερο. Τα υπόλοιπα είναι απλά: θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα όπως όλα τα χημικά καθαρισμού, δηλαδή με σφουγγαρίστρα ή πανί μικροϊνών.

λευκό ξίδι και σαπούνι Μασσαλίας

Αυτό είναι ένα τέλειο μείγμα για όλους τους τύπους δαπέδων όπως πλακάκια, τσιμέντο και κερωμένο σκυρόδεμα. Οι επιφάνειες που είναι πιο επιρρεπείς στο να λερωθούν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά με αυτόν τον ισχυρό συνδυασμό καταπολέμησης της βρωμιάς. Η παρασκευή αυτού του φυσικού προϊόντος συνίσταται στην ανάμειξη του χυμού ενός λεμονιού, μισού τριμμένου σαπουνιού Μασσαλίας, μιας κουταλιάς της σούπας λευκό ξίδι και ενός λίτρου νερού σε έναν κουβά. Αφού ετοιμάσετε αυτό το σπιτικό υγρό καθαρισμού, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε με αυτό την επιφάνεια της επιλογής σας. Αφήστε αυτό το μείγμα να στεγνώσει και θα παρατηρήσετε γρήγορα ότι η επιφάνειά σας είναι πεντακάθαρη.

λευκό ξίδι και μέντα

Ο κύριος λόγος που πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δύο συστατικά είναι ότι είναι εξαιρετικά για πλακάκια, για ιδιαίτερα πορώδη και ακατάστατα δάπεδα. Αυτό το σκεύασμα είναι επίσης ιδανικό για την απόσμηση του σπιτιού σας χωρίς τη μεθυστική μυρωδιά που συμβαίνει συχνά με ένα αποσμητικό προϊόν. Η παρασκευή αυτού του υγρού καθαρισμού είναι απλή και οικονομική. Απολαύστε το ανακατεύοντας 50 γραμμάρια νερό με 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό υγρό πιάτων και την ίδια ποσότητα κρυστάλλων σόδας και λευκό ξίδι. Για ένα λεπτό άρωμα, προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας που θα προσθέσει φρεσκάδα στο σπίτι σας. Όταν καθαρίζετε το πάτωμα, θα χρειαστεί να ρίξετε λίγο από αυτό το παρασκεύασμα στον κουβά σας με νερό όταν σφουγγαρίζετε το πάτωμα. Προσοχή: αυτό το σπιτικό διάλυμα μπορεί να είναι τοξικό αν έχετε παιδιά ή ζώα στο σπίτι.

λευκό ξίδι και θυμάρι

Όσοι επιθυμούν να έχουν ένα προϊόν συντήρησης κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες έχουν έτοιμη λύση. Το ιδανικό με αυτό το καθαριστικό είναι ότι όχι μόνο καθαρίζει το δάπεδο, καθώς καθαρίζει το νεροχύτη, την τουαλέτα, τον πάγκο και άλλες περιοχές που είναι επιρρεπείς στη συσσώρευση βρωμιάς. Για να φτιάξετε αυτό το all-in-one φιλικό προς το περιβάλλον καθαριστικό, προσθέστε 8 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι, 2 κουταλιές της σούπας υγρό μαύρο σαπούνι και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Μπορείτε να το ρίξετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ή σε έναν κουβά σφουγγαρίσματος.

λεμόνι και λευκό ξίδι

Εάν το δάπεδο είναι βρώμικο με λιπαρούς και επίμονους λεκέδες, αυτή η λύση είναι εξαιρετική. Όπως και το προηγούμενο μείγμα, προσαρμόζεται σε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σας και τις αφήνει αστραφτερές χωρίς τη χρήση χημικών. Για να το εκμεταλλευτείτε, πρέπει να αναμίξετε 1,5 λίτρο ζεστό νερό με ένα ποτήρι λευκό ξίδι, 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο αυτού του εσπεριδοειδούς για λίγη περισσότερη φρεσκάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το διάλυμα με ένα πανί για να αφαιρέσετε ένα σημάδι στο πάτωμα, αλλά και για να καθαρίσετε πολύ εύκολα τον νεροχύτη της κουζίνας σας.

- Διαφήμιση -