5 χρήσιμες συμβουλές για να πλύνετε σωστά τα βρεφικά ρούχα

Όταν είστε έγκυος, υπάρχουν άπειρα πράγματα που πρέπει να αγοράσετε για την επικείμενη άφιξή σας και ακόμη περισσότερα πράγματα να προετοιμάσετε. Αλλά το πλύσιμο κάθε ρούχου που αγοράζετε για τα μικρά σας αγγελούδια είναι μια δυστυχώς μία ταλαιπωρία που πρέπει να υποστείτε; Αυτή είναι μια ερώτηση που έχουν πολλοί νέοι γονείς και μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένη. Πολλοί άνθρωποι δεν πλένουν καινούργια ρούχα πριν τα φορέσουν (αν και πραγματικά, μάλλον θα έπρεπε). Παρ’ όλα χρειάζεται να κάνουμε το ίδιο για τα ρούχα των μικρών μας; Σε αντίθεση με τους ενήλικες, τα μωρά έχουν εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα, γεγονός που τα κάνει επιρρεπή σε ερεθισμούς από ορισμένα απορρυπαντικά και τραχιά υλικά. Θα σας παρουσιάσω 5 χρήσιμες συμβουλές για να πλύνετε σωστά τα βρεφικά ρούχα!

- Διαφήμιση -

Τι απορρυπαντικό μπορώ να χρησιμοποιήσω

Ο νούμερο ένα κανόνας για το πλύσιμο των νεογέννητων ρούχων είναι να χρησιμοποιείτε ένα μη βιολογικό απορρυπαντικό! Με απλά λόγια, αυτό οφείλεται σε βιολογικά απορρυπαντικά που περιέχουν ένζυμα που θα μπορούσαν να κατακαθίσουν στα ρούχα σας και να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα του παιδιού σας.

Προσπαθήστε να αποφύγετε οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει άρωμα και επιλέγετε πάντα ένα υγρό απορρυπαντικό σε αντίθεση με την σκόνη. Τα υγρά απορρυπαντικά τείνουν να είναι πιο ήπια με τα υφάσματα, επομένως παραμένουν σε καλύτερη κατάσταση. Για μικρούς λεκέδες, ταμπονάρετε λίγο επιπλέον απορρυπαντικό στη λεκιασμένη περιοχή πριν περάσετε το πλύσιμο.

Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να πλένετε τα ρούχα

Γενικά συνιστάται να επιλέγετε είτε 30 είτε 40 βαθμούς Κελσίου όταν πλένετε ρούχα για τα νεογέννητά σας. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι καλύτερες τόσο για το λογαριασμό ενέργειας όσο και για το περιβάλλον. Κάνουν επίσης επαρκή δουλειά στο να απομακρύνουν τυχόν βακτήρια, σκόνη και βρωμιά που έχουν καταλήξει στα ρούχα του μωρού σας, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα του ρούχου!

Η μόνη φορά που θα απαιτηθεί υψηλότερη θερμοκρασία είναι εάν το ρούχο είναι πολύ λερωμένο—είτε πρόκειται για μια επαναχρησιμοποιήσιμη πάνα είτε εάν υπήρξε απροσδόκητη υπερχείλιση (όχι το ιδανικό!).

Πρέπει να χρησιμοποιήσω μαλακτικό;

Το μαλακτικό γενικά δεν συνιστάται όταν πλένετε βρεφικά ρούχα, καθώς πολλά μαλακτικά περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού σας. Επιπλέον, το μαλακτικό υφασμάτων μπορεί να αφαιρέσει τα επιβραδυντικά φλόγας υλικά από τα βρεφικά ρούχα.

Ποια ρούχα να αγοράσω

Το βιολογικό βαμβάκι είναι τόσο καλό για το περιβάλλον όσο και εξαιρετικά απαλό στο δέρμα του μωρού σας. Αν θέλετε να είστε εξαιρετικά αποδοτικοί, επενδύστε σε ρούχα παρόμοιου χρώματος – έτσι δεν χρειάζεται να κάνετε ξεχωριστές πλύσεις για ανοιχτόχρωμο και σκούρο!

Πρέπει να πλύνω τα ρούχα του μωρού μου πριν τα φορέσει για πρώτη φορά;

Ναί! Μπορεί να φαίνεται λίγο ταλαιπωρία, καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ να το κάνουμε όταν φοράμε τα δικά μας νέα ρούχα. Ωστόσο, η σκόνη και η βρωμιά είναι πιθανό να μαζευτούν στην αποθήκη ή στο δρόμο για το σπίτι σας και είναι πάντα καλύτερο να είστε ασφαλείς γύρω από οτιδήποτε πρόκειται να έρθει σε επαφή με το ευαίσθητο δέρμα του μικρού σας.

- Διαφήμιση -