25 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε ένα μικρό σαλόνι

Τα μικρά σαλόνια δεν χρειάζεται να περιοριστούν σε περιορισμένο αριθμό διακοσμητικών στοιχείων. Το αντίθετο μάλιστα. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ζωή και προσωπικότητα. Ο στόχος είναι να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια πιο μοντέρνα και σοφιστικέ τάση. Για αυτόν τον λόγο, εξηγούμε πώς να διακοσμήσετε ένα μικρό σαλόνι. Θα σας παρουσιάσω 25 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε ένα μικρό σαλόνι!

- Διαφήμιση -

Το κύριο καθήκον είναι να διαχειριζόμαστε καλά όλο τον χώρο που έχουμε. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας μικρός χώρος, αλλά δεν υπάρχουν όρια που πρέπει να τεθούν. Η ιδέα είναι ότι επιτυγχάνουμε έναν βαθμό οπτικής αρμονίας και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση ευρυχωρίας μέσω ορισμένων στοιχείων που, εκτός από τη διακόσμηση, συμβάλλουν στη δημιουργία περισσότερου χώρου.

σημαντικά στοιχεία για ένα μικρό σαλόνι

Το πιο σημαντικό είναι ότι ξεκινάμε από τα μεγάλα κομμάτια, τα οποία πρέπει να προσαρμόζονται καλά στο χώρο. Από την άλλη, μπορούμε να ενσωματώσουμε αξεσουάρ όπως μαξιλάρια, ράφια, τραπέζια και χαλιά που συνδυάζονται μεταξύ τους και που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο δωμάτιο, ακόμα κι αν είναι σαλόνι με τραπεζαρία.

Όσον αφορά τις χρωματικές συνεισφορές, προέρχονται από το χέρι απλών υφασμάτων, ιδιαίτερα σε εκρού και λευκούς τόνους. Ένα καλό στοίχημα είναι οι ουδέτεροι τόνοι και έτσι επιτυγχάνεται σωστός συνδυασμός όλων των στοιχείων. Ομοίως, ο χρωματικός πλούτος επιτυγχάνεται μέσω λουλουδιών, λωρίδων και γεωμετρικών σχημάτων που παρέχουν μια συγκεκριμένη οπτική τάξη. Έτσι ζωντανεύουν οι χώροι χωρίς να γίνονται μικροί και σκοτεινοί.

Οι μεγάλες κουρτίνες δίνουν τη θέση τους σε απλούστερες κουρτίνες, χωρίς πτυχώσεις, εξ ου και η επιτυχία των περσίδων και των πάνελ. Πρέπει να επιτρέψετε την πρόσβαση στο φυσικό φως για να επιτύχετε ένα μικρό και φωτεινό διαμέρισμα. Ωστόσο, πρέπει να καλύπτεται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται φωτισμός στον οποίο η είσοδος του ηλιακού φωτός δεν είναι υπερβολική.

Ανάμεσα στα υλικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη, τα κεραμικά ξεχωρίζουν, που ξεφεύγουν από την κουζίνα και τα μπάνια και τοποθετούνται επίσης στα σαλόνια. Με τον ίδιο τρόπο, το ξύλο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όπως φαίνεται στα έπιπλα ή στο laminate δάπεδο. Είναι υλικά που χρησιμοποιούνται για να διακοσμήσουν ένα κομψό σαλόνι. Το αποτέλεσμα; Πολύ πρωτότυποι χώροι που προσφέρουν και βάθος.

Δώστε προσοχή σε όλες αυτές τις ιδέες και ανακαλύψτε τους διαφορετικούς τύπους φρέσκων, όμορφων και ευχάριστων δωματίων που θα σας φανούν χρήσιμοι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα λίγα τετραγωνικά μέτρα χώρου. Σίγουρα θα σας εμπνεύσουν!

- Διαφήμιση -