Ιδέες και συμβουλές για να τοποθετήσετε τα λουλούδια σας κάθετα στον κήπο και την αυλή

Η κάθετη κηπουρική, στην πραγματικότητα, είναι ένας κήπος: πρόκειται για δέντρα και θάμνους που φυτεύονται κάθετα. Μπορούν να εκτελέσουν όχι μόνο μια χρηστική, αλλά και μια διακοσμητική λειτουργία. Τα λουλούδια που τοποθετούνται κάθετα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική επιλογή για τη δημιουργία ενός φράχτη. Η φύτευση δέντρων και θάμνων ξεκινά αφού ολοκληρωθούν όλες οι κτιριακές κατασκευές του χώρου. Ο σχεδιασμός του κήπου και η επιλογή των φυτών καθορίζονται από το γενικό στυλ. Σε μια τοποθεσία κατασκευασμένη σε κανονικό στυλ, θα είναι κατάλληλοι κομμένοι φράχτες. Σε μια τοποθεσία τοπίου, πρέπει να προτιμώνται ομάδες δέντρων και θάμνων. Θα σας παρουσιάσω ιδέες και συμβουλές για να τοποθετήσετε τα λουλούδια σας κάθετα στον κήπο και την αυλή!

- Διαφήμιση -

δομική εφαρμογή

Για να ξεκινήσει η κατασκευή του κήπου θα πρέπει να είναι με δομικά φυτά. Οι δομικές (ή σκελετικές) φυτεύσεις είναι μεγάλα φυτικά αντικείμενα στον κήπο. Θα πρέπει να συνεχίσουν το σχέδιο και τις γραμμές των αρχιτεκτονικών σχεδίων του χώρου. Αυτά περιλαμβάνουν κομμένους πράσινους φράκτες, καλουπωμένα δέντρα και ζωντανούς τοίχους.

πρόσθετη κάθετη κηπουρική

Με την κάθετη κηπουρική, σε αντίθεση με την οριζόντια, τα φυτά δεν καλλιεργούνται στο έδαφος, αλλά σε διάφορα είδη τοίχων και στηρίξεων που βρίσκονται κάθετα. Η κάθετη κηπουρική χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό ως διακοσμητικό στοιχείο, για τη διακόσμηση τοίχων και περιφράξεων, καθώς και για τη δημιουργία σκιασμένων γωνιών.

επιλογή φυτών για κάθετη κηπουρική

Η καθοριστική προϋπόθεση για την επιλογή των φυτών πρέπει να είναι η θέση των πράσινων τοίχων σε σχέση με τα κύρια σημεία. Λουλούδια τα οποία θα αναπτυχθούν στην κάθετη κηπουρική είναι η κληματίδα ή αγράμπελη, μανόλια με μεγάλα άνθη, αγιόκλημα, αναρριχώμενα τριαντάφυλλα. Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε κισσό, γιασεμί και καμέλια.

φύτευση φυτών

Τα φυτά που χρησιμοποιούνται για κάθετη κηπουρική χρειάζονται καλό, γόνιμο έδαφος. Τα αυλάκια σκάβονται σε μέρος με βάθος 50 cm. Εάν η εφαρμογή αποτελείται από μία σειρά, η αυλάκωση πρέπει να έχει πλάτος 40 cm. Το πλάτος των αυλακώσεων με εφαρμογή δύο σειρών πρέπει να είναι 50-60 cm.

κατασκευή στηριγμάτων

Για τη διαμόρφωση τοίχων και περιφράξεων, χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι στηριγμάτων. Αρχικά μία συνηθισμένη επιλογή είναι το τεντωμένο σύρμα. Βίδες με ροδέλες στερεώνονται στον τοίχο, μεταξύ των οποίων τεντώνεται ένα σύρμα, καλύτερα καλυμμένο με πλαστικό.

- Διαφήμιση -