23 εκπληκτικές ιδέες για να δημιουργήσετε έναν μικρό κήπο στην ταράτσα

Σήμερα, πολλοί από εμάς ζούμε σε μεγάλες πόλεις και δεν έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πολύ τη φύση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν μικρό κήπο είτε στο μπαλκόνι είτε στη βεράντα είτε στην ταράτσα! Εάν λοιπόν έχετε πρόσβαση στην ταράτσα ή είναι μέρος του διαμερίσματός σας, ήρθε η ώρα να φτιάξετε το δικό σας μικρό κήπο! Θα σας παρουσιάσω 23 εκπληκτικές ιδέες για να δημιουργήσετε έναν μικρό κήπο στην ταράτσα!

- Διαφήμιση -

Μια στέγη οποιουδήποτε μεγέθους είναι ένας τέλειος χώρος για να φιλοξενήσετε μια βεράντα και έναν κήπο, ακόμα κι αν είναι μικροσκοπική, θα μπορείτε να τοποθετήσετε μερικές γλάστρες εδώ κι εκεί. Ένας κατακόρυφος κήπος στον τελευταίο όροφο είναι τέλειος για δύο λόγους: είναι εξαιρετικά κατανοητός στο χώρο και θα σας κρύψει εύκολα από τα μάτια των γειτόνων ή απλώς θα κρύψει τα σπίτια που υψώνονται τριγύρω. Φυτέψτε ψηλά δέντρα ή θάμνους και τοποθετήστε τα γύρω από τη βεράντα σας για λίγη ιδιωτικότητα. Τοποθετήστε μερικά αναρριχητικά φυτά για να κρυφθείτε πίσω από αυτά. Οι κάθετες ζαρντινιέρες είναι μια σούπερ καυτή τάση στον εξωραϊσμό και τη διακόσμηση.

Αχ, ένα γκαζόν! Αυτή είναι μία άλλη λύση για την ταράτσα μας. Αποτελεί μια πραγματική πολυτέλεια στην πόλη και γι’ αυτό θα φαίνεται τόσο εκπληκτικό στην ταράτσα σας, έτσι θα δημιουργήσετε μια όαση χαλάρωσης. Ναι, ένα γκαζόν είναι δύσκολο να συντηρηθεί αν θέλετε ένα τέλειο, αλλά αξίζει τον κόπο. Αν νομίζετε ότι είναι βαρετό, προσθέστε μερικά λουλούδια. Αν σας αρέσει μια πιο άγρια ​​εμφάνιση, φυτέψτε αγριολούλουδα και έχετε ένα πραγματικό λιβάδι.

Εάν έχετε αρκετό χώρο, τότε ασχοληθείτε με την κηπουρική! Είναι διπλό όφελος: θα έχετε μια πράσινη όαση στην οροφή και φρέσκο ​​πράσινο και λαχανικά στο τραπέζι σας.

- Διαφήμιση -