Η βουκαμβίλια είναι ένα φυτό που είναι γνωστό για την υπέροχη ανθοφορία του. Πολύ συχνά χρησιμοποιείται για τον καλλωπισμό προσόψεων και κήπων. Αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα στους τοίχους σας, μη διστάσετε να φυτέψετε τη βουκαμβίλια σας σε μια γλάστρα. Θα σας παρουσιάσω 15 ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή σας με βουκαμβίλιες σε γλάστρες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να τις καλλιεργήσετε!
Καταρχήν, η βουκαμβίλια μπορεί να καλλιεργηθεί ως θάμνος ή ως αναρριχώμενο φυτό. Έτσι, μπορεί να φτάσει τα 5 μέτρα σε ύψος. Σημειώστε ότι χρειάζεται ήλιο και ζέστη. Επομένως, σκεφτείτε να τοποθετήσετε τη γλάστρα σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία προστατευμένη από τους ανέμους. Θυμηθείτε επίσης ότι απαιτεί πολλή υγρασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εγκατασταθεί έξω. Ωστόσο, εάν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από 8 ° C, θα πρέπει να μεταφερθεί σε εσωτερικό χώρο. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό ακόμη και πριν από τον πρώτο παγετό το Φθινόπωρο. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να της δώσετε λίγη φρεσκάδα, καθώς δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου.
συμβουλές πώς να φυτέψετε μια βουκαμβίλια σε γλάστρα
Σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από 0 ° C, είναι καλύτερο να επιλέξετε να φυτέψετε βουκαμβίλια σε γλάστρα. Έτσι μπορείτε να την βάλετε στο εσωτερικό πριν από τους πρώτους παγετούς το Φθινόπωρο. Η βουκαμβίλια απαιτεί ειδικό χώμα για ανθοφόρα φυτά. Σκεφτείτε να βάλετε ένα στρώμα από πήλινες χάντρες στο κάτω μέρος της γλάστρας. Το τελευταίο πρέπει να τρυπηθεί στο κάτω μέρος και να έχει διάμετρο και ύψος 30 cm.
λίπασμα για βουκαμβίλια
Το σωστό λίπασμα για τη βουκαμβίλια είναι πλούσιο σε κάλιο, φωσφορικά άλατα και ασβέστιο. Όντας πλούσια σε αυτά τα στοιχεία, η μπανανόφλουδα είναι, στην πραγματικότητα, ένα φυσικό λίπασμα που μπορεί να βελτιστοποιήσει την ανάπτυξη του φυτού σας. Σημειώστε, ωστόσο, ότι οι μπανάνες πρέπει να είναι από βιολογική αγροτική παραγωγή. Η τέφρα ξύλου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό λίπασμα λόγω των θρεπτικών χαρακτηριστικών που διαθέτει. Επιπλέον, οι στάχτες προστατεύουν το φυτό από ασθένειες. Επίσης, ο φυτικός πολτός και η χρήση οργανικού κομπόστ έχουν οφέλη για τη βουκαμβίλια.
μεταφύτευση
Σκεφτείτε να επαναφυτεύσετε το φυτό σας την Άνοιξη σε μια γλάστρα με μεγαλύτερη διάμετρο από την προηγούμενη. Έτσι η βουκαμβίλια θα μπορέσει να ανθίσει.
πότισμα σε γλάστρα
Η βουκαμβίλια είναι πολύ ανθεκτική στην ξηρασία. Επιπλέον, όσο λιγότερο ποτίζεται, τόσο περισσότερο ανθίζει. Όμως, σημειώστε ότι κατά την περίοδο ανάπτυξης είναι απαραίτητο το τακτικό και άφθονο πότισμα (τουλάχιστον τα δύο πρώτα χρόνια). Προσέξτε να μην το πλημμυρίσετε πάντως. Διαχωρίστε τα ποτίσματα, καθώς το χώμα πρέπει να στεγνώσει πριν το κάνετε. Σημειώστε επίσης ότι από το τέλος της ανθοφορίας το φυτό πρέπει να ποτίζεται μία φορά το μήνα.
πώς να κλαδέψετε μια βουκαμβίλια
Το κλάδεμα του φυτού δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Αν αποφασίσετε να το κάνετε αυτό, προσέξτε να μην κλαδέψετε πολύ σκληρά τη βουκαμβίλια. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα ελαφρύ και προοδευτικό μέγεθος με την πάροδο των ετών. Η καλύτερη εποχή για το κλάδεμα είναι το τέλος του Χειμώνα. Κλαδέψτε κλαδιά που είναι πολύ μακριά, δίνοντας στο φυτό σας θαμνώδες σχήμα. Σκεφτείτε να ανανεώσετε τη βλάστηση, αφαιρώντας ένα παλιό κλαδί κάθε χρόνο. Σημειώστε επίσης ότι τα ξεθωριασμένα λουλούδια πρέπει να αφαιρεθούν. Εάν επιλέξετε το σχήμα δέντρου, έχετε την επιλογή να δώσετε στη βουκαμβίλιες σας το σχήμα μπονσάι.
πώς ξέρετε αν μια βουκαμβίλια είναι νεκρή
Ακόμα κι αν το φυτό σας φαίνεται νεκρό, μπορεί να μην είναι. Πρέπει να παρατηρήσετε το στέλεχος και τις ρίζες για να βρείτε μέρη που μπορούν να σωθούν. Αν βρείτε ένα τέτοιο στέλεχος, μην καθυστερήσετε να το αντιμετωπίσετε. Μεταφέρετε ξανά το φυτό, προσθέτοντας λίπασμα. Ποτίστε και περιμένετε λίγες μέρες μέχρι να δείτε τα πρώτα σημάδια ζωής.