Η φούξια ή σκουλαρικιά είναι ένα πολυετές λουλούδι τροπικής προέλευσης. Είναι ένα φυτό το οποίο ανθοφορεί από την Άνοιξη μέχρι και το Φθινόπωρο και τα λουλούδια του είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Εξαιτίας των πολύ περίεργων λουλουδιών της, που μοιάζουν με κρεμαστά σκουλαρίκια, η φούξια δίνει ένα υπέροχο χρώμα στο χώρο! Κατάλληλο φυσικά τόσο για βεράντα και μπαλκόνι όσο και για τον κήπο! Φυτεύεται, συνήθως σε μεταλλικές γλάστρες ή ασβεστωμένα λευκά αγγεία.

Οι παλαιές ποικιλίες βρίσκονταν κυρίως σε έντονες ροζ-μοβ αποχρώσεις, αλλά τώρα υπάρχουν πάνω από 12.000 υβριδικές ποικιλίες που διαφέρουν τόσο στο χρώμα όσο και στο μέγεθος των λουλουδιών. Σπάνια είναι τα είδη με λουλούδια σε πορτοκαλί και λευκές-μοβ αποχρώσεις.

Η φούξια φυτεύεται αποκλειστικά σε γλάστρες και όχι απευθείας στο έδαφος και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή για χρήση σε γλάστρες και καλάθια.

Χρειάζεται φως αλλά όχι άμεση έκθεση στον λαμπερό ήλιο, ειδικά το μεσημέρι. Επιλέξτε για ημι-υγρές περιοχές φούξια, προστατευμένες από τον άνεμο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα πρέπει να προστατεύεται από το κρύο.

Ανθίζει όλο το Καλοκαίρι, ειδικά εάν οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν τακτικό πότισμα ακόμη και καθημερινά και πολύ καλή αποστράγγιση. Προτιμήστε να μην χρησιμοποιήσετε ένα πιατάκι στην γλάστρα και επιλέξτε ένα ποιοτικό οργανικό χώμα.

Ένα ειδικό λίπασμα σε υγρή μορφή κάθε 15-20 μέρες θα βοηθήσει πολύ την έντονη ανθοφορία και τη συνολική υγεία του φυτού.
Στη μέση της Άνοιξης, εάν χρειαστεί, μπορείτε να την κλαδέψετε για να διατηρήσετε το σχήμα τους.
Πολλαπλασιάζεται με σπόρους ή κυρίως με μοσχεύματα, αλλά δεν είναι ένα από τα ευκολότερα φυτά σε αυτή τη διαδικασία.
Κατά τη διάρκεια του Χειμώνα και μέχρι την επόμενη ανθοφορία, μπορεί να διατηρηθεί σε προστατευμένο εσωτερικό χώρο, αρκεί να του παρέχετε σχετικές συνθήκες υγρασίας και πολύ αραιό πότισμα όταν το έδαφος γύρω από τις ρίζες στεγνώσει εντελώς.