10 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι και τη βεράντα σας με γεράνια

Ένα από τα δημοφιλέστερα και ανθεκτικά λουλούδια του καλοκαιριού είναι το γεράνι. Με τα φωτεινά και άφθονα άνθη τους, τα γεράνια μεταμορφώνουν μπαλκόνια, βεράντες και κήπους σε φανταστικά χρωματικά σημεία. Το γεράνι, του οποίου το βοτανικό όνομα είναι Pelargonium, είναι γνωστό ως το «λουλούδι του μπαλκονιού» για την τελειότητα. Ωστόσο, ένας ορισμός που δεν τιμά αυτό το φυτό επειδή αποτυγχάνει να εκφράσει τον πλήρη πλούτο του: από την εντυπωσιακή ποικιλία χρωμάτων, φύλλων, λουλουδιών και τύπων που είναι διαθέσιμα για να φτάσει στην εξαιρετική ποικιλία διαστάσεων και μορφών ανάπτυξης. Θα σας παρουσιάσω 10 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι και τη βεράντα σας με γεράνια!

- Διαφήμιση -

Οι περισσότεροι άνθρωποι ταυτίζουν το γεράνι με κόκκινα ή λευκά χρώματα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές ποικιλίες. Είναι απίστευτα ευέλικτο με τη μεγάλη γκάμα χρωμάτων, τα σχήματα των φύλλων και των λουλουδιών, τα μεγέθη και τις διαφορετικές ανθοφορίες του. Όχι μόνο το κόκκινο, το λευκό και το ροζ, αλλά και οι πιο πρωτότυπες και σύγχρονες αποχρώσεις όπως το μοβ, το λιλά, το ροδακινί, το πορτοκαλί και το κίτρινο. Για να μην αναφέρουμε τη μεγάλη γκάμα παραλλαγών δύο χρωμάτων.

Το γεράνι εξαιτίας των αρωματικών φύλλων του μπορεί πραγματικά να κρατήσει μακριά τα έντομα, χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχονται στα φύλλα τους. Με το παραμικρό αεράκι ή το πιο ελαφρύ άγγιγμα, αυτά τα φυτά απελευθερώνουν το άρωμά τους, για τον άνθρωπο πολύ ευχάριστο, το οποίο χρησιμεύει για να κρατήσει μακριά τα κουνούπια, τις σφήκες και άλλα ενοχλητικά έντομα.

- Διαφήμιση -