Στάσεις ύπνου και κατάλληλο μαξιλάρι για κάθε στάση

|
|

Άλλος ανάσκελα, άλλος μπρούμυτα, άλλος στα πλάγια. Ο καθένας κοιμάται διαφορετικά. Ποιο είναι όμως το κατάλληλο μαξιλάρι για την κάθε στάση του ύπνου;

- Διαφήμιση -

Ύπνος ανάσκελα

Στην περίπτωση που κάποιος κοιμάται ανάσκελα, χρειάζεται ένα μαξιλάρι με αφρολέξ-μνήμης (memory foam pillow). Είναι ειδικά μαξιλάρια που παίρνουν το σχήμα του σώματος που εφάπτεται πάνω  του. Έτσι σε αυτό το είδος ύπνου, το αφρολέξ μνήμης βοηθάει γιατί παίρνει στο σχήμα του αυχένα, κρατώντας τον σταθερό όλο το βράδυ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αφράτο μαξιλάρι για καλή στήριξη του κεφαλιού κατά τον ύπνο. Πέρα από το θετικό της ανατομικότητας, η στάση αυτή βοηθάει όσους πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) που προκαλεί καούρες. Αρνητικό της στάσης αυτής είναι ότι υποβοηθάει το ροχαλητό.

Ύπνος στα πλάγια

Ο άνθρωπος προσαρμόζεται στις καταστάσεις. Έτσι και εδώ, υπάρχουν πολλά άτομα που τους αρέσει να βάζουν μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια καθώς κοιμούνται στα πλάγια. Μπορεί να τους βολεύει, αλλά βολεύει και τη σπονδυλική τους στήλη, αφού το μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια βοηθάει σε μια πιο ανατομική στάση της ραχοκοκκαλιάς. Το μαξιλάρι για το κεφάλι, πρέπει να είναι ενδιάμεσης σκληρότητας και τόσο παχύ, ώστε να υποβοηθά την περιοχή ανάμεσα στο κεφάλι και τον αυχένα. Ιδανική στάση ύπνου για εγκύους. Εξίσου ωφέλιμη στάση για πάσχοντες από ΓΟΠ.

Ύπνος μπρούμυτα

Συνήθης στάση ύπνου για πολλούς. Όχι όμως ανατομική, αφού είναι υπέυθυνη για πόνους στην πλάτη αλλά και πόνους στον αυχένα. Θετικό της στάσης αυτής, ο περιορισμός του ροχαλητού. Ιδανικό μαξιλάρι είναι ένα πολύ λεπτό σε πάχος ή ακόμα και ύπνος χωρίς μαξιλάρι.

Το σωστό μαξιλάρι θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Καλύτερος ύπνος σημαίνει καλύτερη ξεκούραση και περισσότερη ενέργεια και διάθεση το επόμενο πρωί!

Εννοείται πως δεν ξεχνάμε να κρατάμε τα μαξιλάρια μας φρέσκα και καθαρά. Διαβάστε το άρθρο “Πως καθαρίζω τα μαξιλάρια μου” για λεπτομέρειες. 

- Διαφήμιση -