Μέρη στο μπάνιο που κρύβουν υγρασία, μικρόβια και μούχλα

Μέρη στο μπάνιο που δεν ξέραμε ότι κατοικούν συνεχώς άπειρα και επικίνδυνα μικρόβια!

- Διαφήμιση -

Mε την υγρασία, τους υδρατμούς και την τουαλέτα, το μπάνιο αποτελεί το δωμάτιο με το μεγαλύτερο κίνδυνο παρουσίας μικροβίων. Δες τι να προσέξεις:

Κουρτίνα Μπάνιου

Μια κουρτίνα από βινίλιο ή πολυεστέρα είναι οικονομική, αδιάβροχη, έχει πολλά χρώματα και σχέδια. Φρόντισε να επιλέξεις με προσοχή το υλικό της, γιατί πλαστικές ύλες όπως το βινίλιο (PVC) χαρακτηρίζονται ως καρκινογόνες, ενώ απελευθερώνουν βλαβερά χημικά με τη βοήθεια της θερμότητας. Η υφασμάτινη κουρτίνα, αν και δίνει έναν αέρα κομψότητας, δεν είναι τόσο ανθεκτική. Για να μην καταστραφεί από την υγρασία, διάλεξε ένα συνθετικό ύφασμα που να στεγνώνει εύκολα ή μια μείξη συνθετικού με βαμβακερό. Μην ξεχνάς μετά το μπάνιο να βγάζεις το κάτω μέρος της έξω από την μπανιέρα και να την τεντώνεις ώστε να στεγνώνει καλά. Επιπλέον, πλένε την τακτικά.

Το Τηλέφωνο-Ντους

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στις ΗΠΑ εξέτασαν τηλέφωνα-ντους και βρήκαν ότι το 30% από αυτά είχαν ένα μυκοβακτηρίδιο που μπορεί να προκαλέσει μια μορφή πνευμονίας. Eπιπλέον, διαπίστωσαν ότι τα πλαστικά τηλέφωνα φιλοξενούσαν περισσότερα μυκοβακτηρίδια από τα μεταλλικά. Φρόντισε να το πλένεις προσεκτικά και να το αντικαθιστάς δύο φορές το χρόνο.

Οι Πετσέτες

Είναι η αγαπημένη «φωλιά» των βακτηρίων και της μούχλας, αφού η υγρασία είναι η καλύτερή τους φίλη! Αγόραζε πάντα βαμβακερές πετσέτες και φρόντιζε να τις αλλάζεις δύο φορές την εβδομάδα, να τις πλένεις τουλάχιστον στους 60 βαθμούς και να τις σιδερώνεις – πάντα!

Το Χαλάκι μπάνιου

Το νερό που απορροφάται από το χαλάκι του μπάνιου και μένει εγκλωβισμένο εκεί αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη δημιουργία μούχλας ή αποικιών από ακάρεα. Αγόρασε ένα χαλάκι που να πλένεται, φρόντιζε να το τινάζεις και να το απλώνεις μετά το μπάνιο σου για να στεγνώσει.

Διαβάστε επίσης: Αφυγραντήρες. Χρησιμότητα, μοντέλα, λειτουργίες και τιμές.

Τα «ύπουλα» σημεία

Ο μοχλός για το καζανάκι, τα χερούλια της πόρτας και της βρύσης, τα πλακάκια γύρω από το νιπτήρα και οι κρεμάστρες για τις πετσέτες μαζεύουν μικρόβια. Καθάριζε τακτικά τις επιφάνειες αυτές.

Η λύση του αφυγραντήρα είναι ένα βήμα για να απαλλαγείς από την υπερβολική υγρασία στο χώρο σου. Εννοείται όμως ότι πρέπει να ψάξεις την πηγή ώστε να τη σταματήσεις “μαχαίρι”!

- Διαφήμιση -