Εδώ δεν θα εξετάσουμε αν το τσιγάρο βλάπτει την υγεία ή όχι. Αυτό είναι επιλογή του καθενός. Ούτε θα εξετάσουμε αν πρέπει να καπνίσουμε σε κλειστούς χώρους ή όχι. Αυτό και πάλι είναι επιλογή του καθενός μας. Θα σας αναφέρουμε τρόπους ώστε να αερίζετε το σπίτι σας ή έναν κλειστό χώρο μετά από μάζωξη με φίλους ή ακόμα και από τα δικά μας τσιγάρα ή του συντρόφου μας αν επιλέγουμε να καπνίζουμε μέσα στο σπίτι. Πως θα διώξουμε λοιπόν την τσιγαρίλα από τον κλειστό χώρο;

Φυσικα δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τον φυσικό αερισμό. Πάμε να δούμε πως θα αρωματίσουμε το σπίτι μας για να μυρίζει όμορφα μετά από τσίγαρο.

1. Κερί: απορροφά μεγάλο μέρος του καπνού, οπότε κατά τη διάρκεια της μάζωξης φρόντισε να έχεις μερικά αναμμένα και άφησέ τα να κάνουν τη δουλειά τους. Ακόμα καλύτερη επίλογη θα ήταν ένα αρωματικό κερί όπως βανίλια, πορτοκάλι, κανελλα…

2. Κολόνια (κατά προτίμηση άρωμα λεμονιού): Ψεκάστε τους γλόμπους δωματίου. Όσο εκείνοι είναι αναμμένοι, θα στέλνουν μυρωδιά δροσιάς.

3. Ξύδι: τοποθέτησε σε 2-3 μικρά μπολάκια γύρω γύρω στο δωμάτιο. Το ξίδι απορροφά γενικά όλες τις μυρωδιές και θα σε βοηθήσει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. ψαρίλα. Ακόμη και μετά το τέλος της βραδιάς, αφού έχεις αερίσει καλά άφησε τα μπολάκια με το ξίδι μέσα όλη νύχτα.

4. Φλούδες μανταρίνι: Βράσε φλούδες από μανταρίνια και άσε την φρεσκάδα τους να περάσει σε όλο το σπίτι.

5. Άμμος: Βάλε στο τασάκι λίγη άμμο. Σβήνοντας μέσα σε αυτή τα τσιγάρα, εξαφανίζεται αυτόματα και η όποια μυρωδιά.

ΔEITE
9 χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ληγμένα τρόφιμα

6. Σόδα μαγειρικής: Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στα χαλιά και στα ριχτάρια. Αφήστε την όλη τη νύχτα και το πρωί σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

7. Βανίλια: Ρίξτε λίγη σκόνη βανίλιας μέσα στο σταχτοδοχείο. Είναι μια ωραία ιδέα που θα απαλύνει την άσχημη μυρωδιά του τσιγάρου.

8. Αιθέρια έλαια: Ρίξτε μέσα σε ένα μπολάκι με χλυαρό νερό μερικές σταγόνες απο έλαιο της αρεσκείας σας και αφήστε το να κάνει την δουλειά του.

Tip 1: Πρώτα από όλα να πούμε ότι όταν υπάρχει αναμμένο τσιγάρο σε κλειστό χώρο πρέπει να είναι ανοιχτή έστω και μία χαραμάδα παραθύρου. Ο αέρας είναι απαραίτητο να ανακυκλώνεται.

Tip 2: Μην ξεχνάς να αδειάζεις τακτικά τα τασάκια. Οι γόπες μυρίζουν πολύ άσχημα. Γι’ αυτό τον λόγο μην αφήσεις γεμάτο το τασάκι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Tip 3: Μην ξεχνάς να πλένεις ανά τακτικά διαστήματα τις κουρτίνες, τα ριχτάρια και τις θήκες από τα μαξιλάρια, καθώς «ποτίζουν» πολύ εύκολα τσιγαρίλα.