7 λόγοι για να αγοράσετε έναν ατμοκαθαριστή

Οι ατμοκαθαριστές αξιοποιούν τις καθαριστικές και απολυμαντικές ιδιότητες του ατμού, απομακρύνοντας τα βακτήρια και τα ακάρεα γρήγορα και εύκολα, χωρίς απορρυπαντικά και χημικά διαλυτικά. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που έχουν γίνει το πλέον αξιόπιστο εργαλείο καθαρισμού για πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, αλλεργίες, ή από πολλαπλή ευαισθησία σε χημικές ουσίες.

- Διαφήμιση -

Ας δούμε όμως αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους αξίζει κανείς να επενδύσει σε έναν ατμοκαθαριστή.

1. Καθάρισμα χωρίς χημικές ουσίες

Η δύναμη του ατμού είναι τόσο αποτελεσματική που δε χρειάζεσαι χημικά καθαριστικά και για τους πιο μικρούς πόρους. Η απολύμανση του σπιτιού σου δεν ήταν ποτέ πιο φιλική προς το περιβάλλον. Άλλωστε, έχει πραγματικά νόημα να ετοιμάζεις το φαγητό σου σε έναν πάγκο που έχει ψεκαστεί με καθαριστικό σπρέι; Με έναν ατμοκαθαριστή, όχι μόνο μπορείς να εξαλείψεις τα χημικά κατάλοιπα στο σπίτι σου, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλέστερο χώρο (ειδικά για τα μικρά παιδιά και τα κατοικίδια ζώα που ουσιαστικά ζουν κοντά στο πάτωμα), αλλά και να μειώσεις την ποσότητα των χημικών ουσιών που απελευθερώνονται στο περιβάλλον.

2. Ένα εντελώς νέο επίπεδο καθαρισμού

Οι ατμοκαθαριστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον αποτελεσματικό καθαρισμό σκληρών επιφανειών, εξαρτημάτων, μικρών αντικειμένων, πατωμάτων και γενικά κάθε επιφάνειας. Έρχονται με ποικιλία εργαλείων που σου επιτρέπουν να καθαρίζεις τζάμια, αρμούς, φούρνους και πατώματα, καθώς και να αφαιρείς τσακίσεις από ρούχα και κουρτίνες. Επίσης, μπορείς να εκμεταλλευτείς τη δύναμη του ατμού για να καθαρίσεις αποτελεσματικά το μπάνιο (βρύσες, πλακάκια κ.λπ.) ή την κουζίνα σου (πάγκους, απορροφητήρες ή φούρνο), επίσης χωρίς τη χρήση καθαριστικών και σφουγγαριών. Με τόσες ευκολίες που προσφέρει ένας ατμοκαθαριστής, θα καθαρίζεις πράγματα που μέχρι τώρα απέφευγες για πολύ καιρό!

3. Ξοδεύεις λιγότερα χρήματα για προϊόντα καθαρισμού

Γιατί να έχεις τόσα διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού κρυμμένα στα ντουλάπια σου; Μήπως έχεις ξεχωριστά καθαριστικά για το μπάνιο, τα παράθυρα, τους καθρέφτες και τα πατώματα; Ένας ατμοκαθαριστής μπορεί να αντικαταστήσει πολλά από αυτά τα καθαριστικά, έτσι ώστε να μην χρειάζεται κάθε τόσο να ξοδεύεις χρήματα σε ακριβά προϊόντα καθαρισμού. Με τον ατμοκαθαριστή θα εξοικονομήσεις χρήματα, χώρο, καθώς επίσης και χρόνο, αφού καθαρίζεις πιο γρήγορα από ό,τι αν π.χ. χρησιμοποιούσες την παραδοσιακή σφουγγαρίστρα.

4. Πετυχαίνεις εις βάθος καθαρισμό και απολύμανση

Ο ατμοκαθαριστής είναι μια ιδανική συσκευή καθαρισμού, ιδιαίτερα όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά ή κατοικίδια. Βακτήρια, ιοί, και μύκητες μπορεί να μην είναι ανιχνεύσιμα, αλλά δυνητικά είναι μερικά από τα πιο επικίνδυνα παθογόνα που μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμούς, αλλεργίες και λοιμώξεις. Η καθαριστική δράση του ατμού είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να απομακρύνει ακόμα και τους πιο επίμονους ρύπους. Ο ατμός εισχωρεί ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία εξουδετερώνοντας όλες τις βρωμιές και τους παθογόνους μικροοργανισμούς γρήγορα και αποτελεσματικά.

5. Καθαρισμός της ατμόσφαιρας από τις αλλεργιογόνες ουσίες

Μία σημαντική κατηγορία ρύπων είναι τα αιωρούμενα σωματίδια και τα απόβλητα των ακάρεων της σκόνης – δεύτερη αιτία μετά τη γύρη στην πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων. Χρησιμοποιώντας τον ατμοκαθαριστή σου σε τακτική βάση θα απαλλαγείς οριστικά από αυτά τα μικροσκοπικά αλλεργιογόνα. Μερικές αλλεργικές αντιδράσεις μεταφράζονται σε άσθμα, το οποίο είναι η πιο συχνή χρόνια πάθηση της παιδικής ηλικίας. Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι η αποφυγή των αλλεργιογόνων στην πρώιμη παιδική ηλικία μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση του άσθματος. Ο ατμοκαθαριστής είναι μία εξαιρετική λύση για να δημιουργήσεις μια απόλυτα καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, εξουδετερώνοντας αυτά τα αλλεργιογόνα από το στρώμα, τα μαξιλάρια και τα επικαλυμμένα έπιπλα.

6. Παιδικό δωμάτιο και παιχνίδια

Στο παιδικό δωμάτιο θα απολυμάνεις τις κουρτίνες, το στρώμα, το κρεβάτι του μωρού και το χαλί του. Τα παιχνίδια βρίθουν μικροβίων, αφού τα παιδιά περνούν με αυτά αρκετές ώρες. Ειδικά η κοινή χρήση των παιχνιδιών είναι ένας εύκολος τρόπος διάδοσης των μικροβίων. Χρησιμοποίησε τον ατμοκαθαριστή για να καθαρίσεις και να απολυμάνεις τα παιχνίδια των παιδιών τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

7. Ακάρεα της σκόνης: Ένας αόρατος εχθρός της υγείας μας

Τα ακάρεα της σκόνης, γνωστά και ως τετράνυχοι ή αράχνες, «αισθάνονται» σαν στο σπίτι τους… στο σπίτι σου(!), ή πιο συγκεκριμένα, στα στρώματα, ταπετσαρίες, χαλιά, μοκέτες, παπλώματα, μαξιλάρια, και λούτρινα παιχνίδια. Σε αυτά τα μαλακά, βελούδινα περιβάλλοντα, τα ακάρεα τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Αυτά τα πλάσματα στη συνέχεια εκκρίνουν περιττωματικό υλικό στην ατμόσφαιρα, το οποίο προκαλεί ισχυρή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και αυτό είναι η αιτία αλλεργιών και προβλημάτων, όπως άσθμα, παιδικό άσθμα, βρογχίτιδα και άλλα σοβαρά προβλήματα. Αν σκεφτούμε δε ότι ένας άνθρωπος βρίσκεται στο κρεβάτι κατά μέσο όρο οκτώ ώρες την ημέρα, καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραπάνω με τον ατμοκαθαρισμό; Η απάντηση λοιπόν είναι πολύ απλή. Με τον ίδιο τρόπο που ο ατμός απομακρύνει αποτελεσματικά και τους πιο επίμονους ρύπους, έτσι μπορεί να εξαφανίσει και τα ακάρεα σκόνης που «κατοικούν» στα στρώματα και τα χαλιά σου. Ο τακτικός καθαρισμός με ατμό και στη συνέχεια με ηλεκτρική σκούπα που είναι εφοδιασμένη με φίλτρο HEPA, το οποίο εκτός από τη σκόνη συγκρατεί και άλλα αιωρούμενα σωματίδια αλλεργιογόνα, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον στο σπίτι.

Δείτε εδώ ατμοκαθαριστές στις καλύτερες τιμές!

Ο ατμοκαθαριστής σου εξασφαλίζει ένα απόλυτα καθαρό σπίτι χωρίς την χρήση απορρυπαντικών και χημικών. Καθάρισε και απολύμανε σε λίγα λεπτά, με τη δύναμη του ατμού:

Tip 1: Μην χρησιμοποιείς ατμοκαθαριστή σε προϊόντα / αντικείμενα από χαρτί ή σε μη-στεγανοποιημένα ξύλινα δάπεδα.

Tip 2: Μην καθαρίζεις ποτέ ηλεκτρονικές συσκευές με ατμό, καθώς υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, ενώ, τέλος, ποτέ μην βάζεις απορρυπαντικά, αρώματα, ή οποιαδήποτε χημικά μέσα στη δεξαμενή νερού.

Πηγή άρθρου: https://blog.kotsovolos.gr/61-logi-gia-na-apoktisis-atmokatharisti/

- Διαφήμιση -