7 συμβουλές για τον τέλειο καθαρισμό του μπάνιου

Εάν θέλετε το μπάνιο σας να είναι πάντα καθαρό, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές που πρέπει να προσέξετε. Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, το μπάνιο σας θα είναι πάντα καθαρό.

- Διαφήμιση -

1. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό

Χρησιμοποιείτε πάντα νερό τουλάχιστον 10 βαθμούς πιο ζεστό από τη θερμοκρασία του δωματίου για να καθαρίσετε το μπάνιο. Φυσικά αν είναι Χειμώνας αυτός ο κανόνας πάει περίπατο και απλά χρειάζεται το νερό να είναι αρκετά ζεστό. Ρίξτε ζεστό νερό στην μπανιέρα ή το λαβομάνο και περιμένετε 10 λεπτά. Θα κάνετε τον καθαρισμό σας πολύ πιο εύκολα.

2. Καθαρισμός κουρτίνας μπάνιου

Μην προσπαθήσετε να τρίψετε τους λεκέδες στις κουρτίνες του μπάνιου τρίβοντάς τες. Οι κουρτίνες του μπάνιου λερώνονται γρήγορα λόγω της συνεχούς επαφής με το νερό. Πλύντε τες μαζί με τις πετσέτες σας. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ξύδι στο νερό πλύσης. Αφήστε το στο πλυντήριο για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, ολοκληρώστε το πλύσιμο και απλώστε την. Θα διαπιστώσετε ότι το καθάρισμα είναι άψογο.

3. Χρησιμοποιήστε πανί μικροϊνών

Τα πανάκια μικροινών έχουν γίνει η καλύτερη φίλη των νοικοκυρών. Αυτά τα υφάσματα αποτελούνται από ειδικά εξαιρετικά λεπτές συνθετικές ίνες για την απορρόφηση βρωμιάς και σκόνης. Έτσι, μπορείτε να καθαρίσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε σπρέι καθαρισμού. Μπορείτε να τα πλύνετε και να τα χρησιμοποιείτε για πολύ καιρό.

4. Καθαρισμός της οδοντόβουρτσας

Οι οδοντόβουρτσες περιέχουν περίπου 10 εκατομμύρια μικρόβια, συμπεριλαμβανομένου του E. coli, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Ξεπλύνετε τις οδοντόβουρτσες μετά από κάθε χρήση. Μία φορά την εβδομάδα, κρατήστε την οδοντόβουρτσα σας σε ένα φλιτζάνι ξύδι για περίπου μισή ώρα. Θυμηθείτε να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα σας κάθε τρεις μήνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλιές οδοντόβουρτσες σας για να καθαρίσετε διαφορετικά μέρη του σπιτιού.

5. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα

Πιστεύετε ότι η ηλεκτρική σκούπα είναι αποτελεσματική μόνο για χαλιά; Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο καθαρισμού για όλων των ειδών τα δάπεδα. Σκουπίστε τα δάπεδα πριν το καθάρισμα του μπάνιου. Έτσι, μπορείτε να σκουπίσετε όλη τη σκόνη και τη βρωμιά που θα βγουν πολύ πιο εύκολα.

6. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε την λεκάνη της τουαλέτας

Η τουαλέτα είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να καθαρίζονται συνεχώς στα σπίτια μας. Μπορεί να υπάρχουν πιτσιλιές ούρων και κοπράνων. Για να καθαρίσετε αυτές τις περιοχές, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε πετσέτα μίας χρήσης. Χρησιμοποιήστε αντιβακτηριδιακά καθαριστικά. Στη συνέχεια, σκουπίστε το με στεγνό χαρτί. Η τουαλέτα σας θα είναι απαλλαγμένη από όλα τα βακτήρια και τα μικρόβια.

7. Καθαρισμός βούρτσας μαλλιών

Η βούρτσα μαλλιών σας πρέπει να είναι καθαρή όλη την ώρα. Οι τρίχες μαλλιών, η βρωμιά, η σκόνη και τα λάδια στη βούρτσα αναγεννιούνται με κάθε χρήση. Για να καθαρίσετε τη βούρτσα μαλλιών, πρώτα αφαιρέστε τις τρίχες από μέσα και από τα ΄΄δοντάκια΄΄. Στη συνέχεια, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού σαμπουάν και 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε μια κούπα νερό. Βάλτε τη βούρτσα μαλλιών μέσα σε αυτό το μείγμα. Θα βγει όλη η σκόνη, η βρωμιά και το λάδι μέσα από τη βούρτσα.

- Διαφήμιση -