9 Προτάσεις για να διακοσμήσετε σωστά το μικρό σας σαλόνι

Τα σαλόνια είναι ένας από τους χώρους που χρησιμοποιούμε πιο συχνά στο σπίτι. Οι περισσότεροι από εμάς το χρησιμοποιούμε για καθημερινές δραστηριότητες, όπως παρακολούθηση τηλεόρασης, ανάγνωση βιβλίων, φιλοξενία των επισκεπτών μας, ακόμη και για φαγητό.

- Διαφήμιση -

Η διακόσμηση του σαλονιού λοιπόν είναι πολύ σημαντική. Εάν ο χώρος που προορίζεται για το σαλόνι στο σπίτι σας είναι μικρός, πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλά σημαντικά στοιχεία κατά την διευθέτηση και φυσικά τη διακόσμησή του. Οι χρήσιμες συμβουλές για τη διακόσμηση του μικρού σας καθιστικού, που θα σας δώσουμε, μπορούν να κάνουν τον χρόνο που περνάτε σε αυτό το δωμάτιο ακόμα πιο ευχάριστο.

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει μερικές διακοσμητικές ιδέες για να φτιάξετε ακόμη καλύτερη τη διακόσμηση του μικρού σας σαλονιού.

Πάμε λοιπόν!

1. Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα

Ανησυχούμε πολλές φορές ότι οι μικροί χώροι ενδέχεται να μην έχουν αρκετό φως και να είναι σκοτεινοί. Τα ανοιχτά χρώματα που επιλέγετε στους τοίχους και στο πάτωμα πρέπει να ξέρετε ότι εμποδίζουν τον ήδη μικρό χώρο να φαίνεται ακόμη μικρότερος και πιο σκοτεινός. Πρέπει να επιλέξετε ανοιχτόχρωμα χρώματα για τα μεγάλα έπιπλα, τα χαλιά και τις κουρτίνες.

2. Μην χρησιμοποιείτε μεγάλους καναπέδες

Γωνιακά σετ καναπέδων, τα οποία προτιμούνται αντί για μεγάλα σετ καναπέδων είναι τα ιδανικά για μικρούς χώρους. Ειδικά τοποθετώντας τον καναπέ σε σχήμα L έτσι ώστε η γωνία του καθίσματος να συμπίπτει με τη γωνία του τοίχου είναι η καλύτερη επιλογή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε μια ζεστή και άνετη γωνιά για να κάθεστε!

3. Καλός φωτισμός

Είναι απαραίτητο να φωτίζουμε τον χώρο μας όσο το δυνατόν περισσότερο για να αναδείξουμε το μικρό σαλόνι σε μεγαλύτερο. Οι ανοιχτόχρωμες και λεπτές κουρτίνες επιτρέπουν την είσοδο άπλετου φωτός της ημέρας. Τα προϊόντα φωτισμού, από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αλλά πρέπει να είναι ικανά να παρέχουν επαρκή ισχύ φωτισμού. Θα μπορούσατε επιπλέον να προσθέσετε επιτοίχια φωτιστικά ή και απλές λάμπες που θα ενισχύσουν τον φωτισμό του σαλονιού σας!

4. Επιλέξτε πολυλειτουργικά προϊόντα

Όσον αφορά τους μικρούς χώρους, τα πολυλειτουργικά προϊόντα είναι ένας από τους μεγαλύτερους βοηθούς μας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως χώρο αποθήκευσης επιλέγοντας το μεσαίο τραπεζάκι σαλονιού στο σαλόνι σας σε ένα μοντέλο που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τους καλεσμένους σας σε αυτό. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε πουφ που επιτρέπουν την αποθήκευση αντικειμένων μέσα. Οι μεγάλοι καθρέφτες που μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο του καθιστικού είναι κομψά διακοσμητικά στοιχεία, και κάνει δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

5. Τοποθετήστε την τηλεόραση στον τοίχο

Η τηλεόραση είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στο μυαλό όταν ασχολείστε με τη διακόσμηση του καθιστικού. Αντί να τοποθετείτε την τηλεόραση στο σαλόνι σας σε ένα τραπεζάκι, προτείνουμε να την τοποθετήσετε στον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον λίγο χώρο που έχετε για να τοποθετήσετε ένα τραπεζάκι ή ένα πουφ!

6. Μην χρησιμοποιείτε πολλά χαλιά

Η χρήση πολλών χαλιών είναι ένα από τα κοινά λάθη κατά τη διακόσμηση μικρών χώρων. Η χρήση διαφορετικών και μεγάλων χαλιών κάτω από τα έπιπλα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο! Σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα μεγάλο, ανοιχτόχρωμο χαλί στο μικρό σαλόνι σας ή να τοποθετήσετε λίγα και μικρά χαλιά.

7. Λίγα διακοσμητικά αντικείμενα

Όταν διακοσμούμε μικρούς χώρους, προσπαθούμε να αποφεύγουμε το δωμάτιο να φαίνεται γεμάτο. Η αποφυγή μη λειτουργικών προϊόντων στο δωμάτιο και η διατήρηση των χρωμάτων και των μοτίβων των διακοσμητικών στοιχείων είναι μερικές από τις συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε. Αντί να χρησιμοποιείτε πολλά μικρά διακοσμητικά στοιχεία, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε έναν μικρό αριθμό μεγάλων διακοσμητικών. Πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στη συσχέτιση των διακοσμητικών προϊόντων όσον αφορά το χρώμα και το μοτίβο ώστε να υπάρχει χρωματική αρμονία.

8. Οργάνωση αντικειμένων

Προκειμένου να αυξηθεί η ευρυχωρία ενός μικρού σαλονιού, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί αυτός ο χώρος όσο το δυνατόν πιο οργανωμένος. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα μικρό αριθμό αντικειμένων στον σαλόνι και κάθε ένα από αυτά τα αντικείμενα θα πρέπει να έχει τη δική του σταθερή θέση.

9. Χρησιμοποιείτε σκαμπό

Μία από τις συνήθειες πολλών από εμάς είναι η φιλοξενία επισκεπτών. Γι’ αυτό πρέπει να παρέχουμε επιπλέον χώρους καθιστικού για τους επισκέπτες μας. Η χρήση άνετων σκαμνιών εκτός από μια μεγάλη πολυθρόνα L σε μικρά σαλόνια μπορεί να ικανοποιήσει αυτήν την ανάγκη που προκύπτει κατά καιρούς. Με τη χρήση άνετων, απλών σκαμνιών, μπορείτε να παρέχετε επιπλέον μονάδες καθισμάτων και να αποτρέψετε το αποτέλεσμα μείωσης του χώρου των μεγάλων καθισμάτων. Σας συνιστούμε να επιλέξετε μοντέλα που μπορούν να στοιβάζονται έτσι ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε τα σκαμπό στο σαλόνι σας όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

- Διαφήμιση -