25 εκπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε έναν μικρό κήπο, αίθριο ή βεράντα

Το ότι έχετε έναν μικρό κήπο, αυλή ή αίθριο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα εξοπλίσετε και να τα διακοσμήσετε ώστε να έχετε έναν εξωτερικό χώρο για να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Άλλωστε ένα αίθριο δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο για να έχει στυλ ή για να είναι λειτουργικό. Ακόμη και οι πιο μικρές αυλές μπορεί να είναι φανταστικές περιοχές που σας επιτρέπουν να απολαύσετε πλήρως τον εξωτερικό σας χώρο, ειδικά όταν τον σχεδιάζετε για να συμπληρώνει τον τρόπο ζωής σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να καλείτε συχνά φίλους, φροντίστε να υπάρχουν αρκετές θέσεις για μια συνάντηση. Ακόμη και ένα μικρό αίθριο μπορεί συνήθως να χρησιμοποιηθεί για ένα τραπέζι μπιστρό και δύο καρέκλες, για πρωινό καφέ ή απογευματινά κοκτέιλ. Θα σας παρουσιάσω 25 εκπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε έναν μικρό κήπο, αίθριο ή βεράντα!

- Διαφήμιση -

Πριν όμως εξετάσετε όλες τις πιθανότητες, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή διακόσμηση: Αρχικά, έχετε κατά νου τη θέση της βεράντας σας σε σχέση με τον ήλιο. Η σκιά πρέπει πάντα να είναι μέρος του σχεδίου, είτε με ψηλή κατασκευή όπως πέργκολα, είτε φορητή σκιά με ομπρέλα. Μια συρόμενη τέντα ή μια μεγάλη ομπρέλα είναι ένας λιγότερο δαπανηρός τρόπος για να δημιουργήσετε περιοχές σκιάς. Δεύτερον, πρέπει να σκεφτείτε την ιδιωτικότητά σας. Εάν είστε πολύ κοντά με τον γείτονά σας σε αστικό περιβάλλον, δοκιμάστε να τοποθετήσετε γλάστρες και πέργκολες στρατηγικά με αναρριχητικά φυτά για να δημιουργήσετε έναν πράσινο τοίχο (επίσης φυτά λουλουδιών ή βότανα κάνουν τον χώρο πιο δροσερό και άνετο) ή κάτι ως διακοσμητικό πάνελ. θα νιώσετε ότι είστε πάντα μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα όταν απολαμβάνετε τη μικρή βεράντα σας.

Όσο λιγότερο χώρο έχετε, τόσο πιο λειτουργικός θα πρέπει να είναι ο σχεδιασμός του αιθρίου σας. Οι μικρές αυλές, ειδικότερα, μπορεί να είναι πολύπλοκες για την επίπλωση και τη διαρρύθμιση, ειδικά όταν έχετε κατά νου να εγκαταστήσετε μεγάλα αξεσουάρ όπως πέργκολες, πισίνες ή υπαίθριες ψησταριές. Στην πραγματικότητα, αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να εφαρμόσετε μερικά κόλπα, δεν είναι δύσκολο όταν σκέφτεστε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο εξωτερικό χώρο και ότι καταφέρνετε να έχετε έναν χώρο όπου μπορείτε να διασκεδάσετε με την παρέα σας.

- Διαφήμιση -