8 καταπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο σας με ένα υπέροχο λουλούδι, τη γκαϊλάρδια

Ένα από τα ωραιότερα λουλούδια για την αυλή και τον κήπο, είναι η γκαϊλάρδια. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό αλλά μόλις το δείτε θα εντυπωσιαστείτε από τα υπέροχα λουλούδια του. Είναι ένα απολύτως υπέροχο φυτό, σε απόχρωση της φωτιάς, γι’ αυτό και αποκαλείται και τροχός της φωτιάς και είναι ένα φυτό παρόμοιο με τον ηλίανθο. Η γκαϊλάρδια είναι ένα εξαιρετικά όμορφο φυτό, ένα φυτό με ιδιαίτερα άνθη που μπορεί να είναι ιδανικό για κάθε νοικοκυριό. Ανεξάρτητα από το αν θα επιλέξετε να το φυτέψετε στην αυλή σας, στον κήπο ή σε γλάστρα, το φυτό είναι τόσο ιδιαίτερο που θα τραβήξει την προσοχή όλων. Επιπλέον, σας συμβουλεύουμε να φυτέψετε αυτό το λουλούδι δίπλα σε άλλα φυτά για να αποκτήσετε μια ονειρεμένη διακόσμηση. Θα σας παρουσιάσω 8 καταπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο σας με ένα υπέροχο λουλούδι, τη γκαϊλάρδια!

- Διαφήμιση -

Όσον αφορά τη φροντίδα αυτού του φυτού, το λουλούδι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, προσαρμόζεται σε κάθε είδος εδάφους. Μπορεί να τοποθετηθεί στον κήπο σας σχεδόν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Όσον αφορά την τοποθέτησή του, το φυτό προτιμά να τοποθετείται σε χώρο όπου έχει άμεσο ηλιακό φως. Ωστόσο, ανέχεται πολύ καλά τους ημισκιασμένους χώρους. Επίσης, το φυτό προσαρμόζεται σε συνθήκες ξηρασίας, οπότε μπορεί να φυτευτεί σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, ανεξαρτήτως κλίματος.

Ωστόσο, όταν μιλάμε για παράσιτα, φροντίστε να προσέχετε τις αφίδες ή τις ψείρες των φυτών.

πότισμα: Όταν μιλάμε για νερό, στο φυτό αρέσει να του προστίθεται νερό συνεχώς, αλλά μέτρια, 2 φορές την εβδομάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και 1 φορά την άνοιξη και το φθινόπωρο.

λίπασμα: Αποφεύγουμε το υπερβολικό λίπασμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ανθοφορία και λουλούδια με μειωμένη διάρκεια ζωής. Για να τονώσουμε το φυτό, μέσα στην άνοιξη, βάζουμε μικρή ποσότητα βιολογικού λιπάσματος με μειωμένη περιεκτικότητα σε άζωτο.

- Διαφήμιση -