25 πανέμορφες ιδέες για να καλλιεργήσετε στον κήπο και την αυλή σας την κουφέα

Μιλάμε για το καλοκαιρινό χρώμα! Η κουφέα παράγει φλογερά καυτά άνθη όλο το καλοκαίρι. Αυτός ο Μεξικανός ιθαγενής είναι ένας θάμνος χαμηλής ανάπτυξης με ετήσια άνθη. Σε όλη τη χώρα, η κουφέα καλλιεργείται ως ετήσιο φυτό, αλλά σε περιοχές χωρίς παγετό είναι πολυετές στη φύση. Η κουφέα σχηματίζει άνθη πλούσια σε νέκταρ που είναι ελκυστικά για τα κολίβρια και τις πεταλούδες. Το φυτό προσφέρει εξαιρετική ανοχή στη ζέστη και την ξηρασία, καθιστώντας το μια υπέροχη επιλογή για αρχάριους κηπουρούς. Είναι ένα φυτό το οποίο μπορείτε να το φυτεύσετε σε βραχόκηπο, σε παρτέρια ή ακόμη και σε γλάστρα στην αυλή ή το μπαλκόνι σας. Και οι δύο πλευρές του χρωματικού κύκλου αντιπροσωπεύονται από την κουφέα: από ζεστά και έντονα κόκκινα και πορτοκαλί χρώματα έως ροζ και μοβ τόνους. Διατίθενται επίσης ποικιλίες με καθαρά λευκά άνθη. Τα άνθη έχουν συνήθως σωληνωτό σχήμα που θυμίζουν αστεράκια. Θα σας παρουσιάσω 25 πανέμορφες ιδέες για να καλλιεργήσετε στον κήπο και την αυλή σας την κουφέα!

- Διαφήμιση -

πως να καλλιεργήσετε την κουφέα

που να φυτεύσετε την κουφέα

Η κουφέα φυτεύεται σε μέλος με πλήρη ηλιοφάνεια ή μερική σκιά σε έδαφος πλούσιο σε κομπόστ, καλά στραγγιζόμενο. Όπου τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά, οι κουφέες επωφελούνται από λίγη σκιά.

πότε φυτεύετε την κουφέα

Η κουφέα φυτεύεται στα τέλη της άνοιξης, αφού έχει περάσει ο κίνδυνος παγετού.

καλλιέργεια από σπόρους

Μπορείτε να σπείρετε σπόρους απευθείας στον κήπο αφού ζεσταθεί το έδαφος την άνοιξη ή να ξεκινήσετε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους 10 έως 12 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό. Οι σπόροι χρειάζονται φως για να βλαστήσουν, επομένως μην τους καλύπτετε με χώμα. Απλά πιέστε τους ελαφρά στην επιφάνεια. Διατηρήστε το έδαφος υγρό μέχρι να εμφανιστεί η βλάστηση, συνήθως εντός 8 έως 10 ημερών. Παρόλο που η κουφέα είναι εύκολο να ξεκινήσει από σπόρους, οι σπόροι δεν θα φυτρώσουν σε εξωτερικούς χώρους σε θερμοκρασίες κάτω των 20° C . Αν δεν ζείτε σε εύκρατο κλίμα, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα αγοράζοντας φυτά που καλλιεργούνται σε δοχεία ή ξεκινώντας σπόρους σε εσωτερικούς χώρους.

πότισμα

Ποτίζετε τακτικά μέχρι να εδραιωθούν καλά τα φυτά, διατηρώντας το έδαφος ομοιόμορφα υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. Μόλις ριζώσουν, τα φυτά μπορούν να ανεχθούν ξηρότερες συνθήκες ανάπτυξης.

λίπασμα

Για να διατηρήσετε τα φυτά σας να ανθίζουν έντονα όλη την εποχή, λιπάνετε τακτικά με υδατοδιαλυτό λίπασμα ή μία φορά την άνοιξη με κοκκώδες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης. Τα φυτά σε γλάστρες μπορεί να χρειάζονται πιο συχνό λίπασμα.

κλάδεμα

Η κουφέα είναι αυτοκαθαριζόμενο φυτό, επομένως δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κλάδεμα για να εξασφαλιστεί η συνεχής παραγωγή λουλουδιών. Αν θέλετε να κάνετε τα φυτά σας πιο θαμνώδη και πιο συμπαγή, μπορείτε να τα κλαδέψετε στα τέλη της άνοιξης για να ενθαρρύνετε περισσότερες διακλαδώσεις και, στη συνέχεια, περισσότερα άνθη.

παράσιτα και έντομα

Η κουφέα είναι ένα φυτό ιδιαίτερα ανθεκτικό στα έντομα και τα παράσιτα. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να προσβάλλονται από τετράνυχο, αφίδες και βρωμούσες.

- Διαφήμιση -