16 ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ένα αξιολάτρευτο τροπικό φυτό, την μονστέρα

Η μονστέρα είναι ένα αειθαλές φυτό με μεγάλα γυαλιστερά δερματώδη φύλλα που έχουν χαρακτηριστικές σχισμές και αποτελεί εξαιρετική επιλογή φυτού εσωτερικού χώρου για το σπίτι και το γραφείο μας καθώς επιβιώνει ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Με καταγωγή από το Μεξικό, η μονστέρα αναπτύσσεται αργά και μας δίνει λίγα φύλλα κάθε χρόνο. Τα νεαρά φύλλα της μονστέρας σε σχήμα καρδιάς μπορεί να ξεπεράσουν το μισό μέτρο σε μήκος και σταδιακά το φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 2-3 μέτρα. Θα σας παρουσιάσω 16 ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ένα αξιολάτρευτο τροπικό φυτό, την μονστέρα!

- Διαφήμιση -

οδηγίες φροντίδας

Φως: Η μονστέρα προτιμά ένα φωτεινό σημείο με έμμεσο φως, αλλά ανέχεται και μέτρια σκιά για μερικές ώρες. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως.

Πότισμα: Ποτίστε την μονστέρα όταν το έδαφος αρχίσει να στεγνώνει ελαφρώς στην κορυφή. Διατηρείτε το έδαφος πάντα υγρό, αλλά η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη του κορμού και της ρίζας.

Θερμοκρασία: Η μονστέρα αγαπά τις ζεστές συνθήκες και προτιμά το εύρος των 18-27 °C. Οτιδήποτε χαμηλότερο από αυτό θα μειώσει τον ρυθμό ανάπτυξης του φυτού. Η θερμοκρασία του δωματίου δεν πρέπει ποτέ να πέφτει κάτω από 12 °C και δεν πρέπει να τοποθετείται σε μέρος όπου υπάρχουν ψυχρά ρεύματα.

Υγρασία: Η μονστέρα προτιμά τα μέτρια προς υψηλά επίπεδα υγρασίας. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις ξηρού αέρα. Αυξήστε την υγρασία στην περιοχή ψεκάζοντας το φύλλωμά της τις πρωινές ώρες αν χρειαστεί.

Λίπανση: Εφαρμόστε λίπασμα κατάλληλο για πράσινα φυτά μία φορά το μήνα κατά την περίοδο ανάπτυξης. Μην εφαρμόζετε λίπασμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Συμβουλές φροντίδας: Σκουπίστε τα φύλλα περιστασιακά για να αφαιρέσετε τη συσσωρευμένη σκόνη. Χρησιμοποιήστε ένα σωλήνα από βρύα για να στηρίξετε το φυτό (οι ρίζες θα προσκολληθούν σε αυτό για υποστήριξη).

Extra tip: Τα νεαρά φύλλα του φυτού διαφέρουν από τα ώριμα. Τα σχιστά φύλλα εμφανίζονται στη συνέχεια όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές.

- Διαφήμιση -