Μου έπεσε το δαχτυλίδι στο σιφόνι του νεροχύτη ! Τι να κάνω τώρα; Διαβάστε το άρθρο!
Πως θα βγάλω το δαχτυλίδι μου από το σιφόνι του νεροχύτη;
Σε πολλούς από μας, μας έχει πέσει κάτι πολύτιμο μέσα στο νεροχύτη. Για παράδειγμα βέρα, δαχτυλίδι, βραχιολάκι και άλλα. Το πιο συνήθες μέρος στο οποίο το αντικείμενό μας έχει εγκλωβιστεί είναι ένας συγκεκριμένος σωλήνας κάτω από το νεροχύτη.
Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορούμε να σώσουμε το αντικείμενο και να μπει ξανά η καρδιά μας στη θέση της!
Θα χρειαστείτε:
- Ένας κουβάς ή μια βαθιά κατσαρόλα
- Λαστιχένια γάντια
- Κάβουρας για σωλήνα (πένσα με μεγάλο άνοιγμα για σωλήνα)
- Πετσέτες
- Πλαστικό φίλτρο – σχάρα αποχέτευσης
- Ένας μαγνήτης
- Ένα κομμάτι λεπτό σχοινί
- Ένα μαγνητικό κατσαβίδι
- Μονωτική ή κολλητική ταινία
Ξεβιδώστε τη βίδα από το σιφώνι και αφαιρέστε το μεταλλικό κάλυμμα. Ξεκινάμε:
Βήμα 1ο : Δοκιμάστε το μαγνήτη σας
Εάν το αντικείμενο σας είναι μεταλλικό, τότε δέστε καλά στο σχοινί το μαγνήτη ή το μαγνητικό κατσαβίδι και κατεβάστε το προσεκτικά στο σιφόνι. Εάν το αντικείμενο βρίσκεται σχετικά ψηλά, τότε ο μαγνήτης θα “αρπάξει” το αντικείμενο και το μαρτύριο θα λάβει σύντομα τέλος.
Βήμα 2ο : Αδειάστε το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη
Ο μαγνήτης δεν έκανε δουλειά, ώρα λοιπόν για τη βρώμικη δουλειά! Θα χρειαστεί να αποσυναρμολογήσουμε τους σωλήνες κάτω από το νεροχύτη, οπότε καλό είναι να μαζέψουμε τα πράγματα από κάτω για να έχουμε χώρο να εργαστούμε.
Βήμα 3ο : Κλείστε το γενικό του νερού
Κλείστε το γενικό διακόπτη νερού κάτω από το νεροχύτη. Εάν έχει δύο, ένα για το κρύο νερό κι ένα για το ζεστό, τότε κλείστε και τους δύο. Σε πολλά σπίτια υπάρχει ένας γενικός και όλα.
Βήμα 4ο : Εντοπίστε την παγίδα
Μελετούμε τη ροή του νερού και εντοπίζουμε την πιθανή παγίδα, όπου φυλακίστηκε το αντικείμενό μας. Συνήθως οι σωλήνες κάνουν ένα σχήμα U κάτω από το νεροχύτη. Εκεί είναι το σύνηθες μέρος όπου κρύβονται τα χαμένα αντικείμενά μας.
Βήμα 5ο : Τοποθετήστε πετσέτες και κουβά
Με την υπόθεση ότι το αντικείμενο βρίσκεται μέσα στον U σωλήνα, τοποθετώ τον κουβά κάτω από αυτόν, καθώς και μερικές πετσέτες τριγύρω του για τυχόν νερά που θα τρέξουν απ’ έξω.
Βήμα 6ο : Ξεβιδώστε το σωλήνα “U”
Με τον ειδικό “κάβουρα” ξεβιδώνω το σωλήνα με σχήμα U προσεκτικά. Εάν ο σωλήνας είναι μεταλλικός, τότε τυλίγω γύρω του μονωτική ταινία και μετά εφαρμόζω τον κάβουρα, ώστε να μην γρατζουνίσω τους σωλήνες.
Βήμα 7ο : Αδειάστε το νερό από το σωλήνα “U”
Αδειάζω το νερό από το σωλήνα μέσα στον κουβά που έχω από κάτω του.
Βήμα 8ο : Ψάχνω για το αντικείμενό μου στον κουβά
Φοράω τα ελαστικά προστατευτικά γάντια και ελέγχω μετά το άδειασμα του σωλήνα εάν το αντικείμενο μου έπεσε μέσα στον κουβά.
Βήμα 9ο : Επανασυναρμολογώ το σωλήνα “U”
Με την αντίστροφη διαδικασία συναρμολογώ το σωλήνα βιδώνοντάς στο υπόλοιπο κύκλωμα αποχέτευσης. Προσέχω να μην ξεχάσω να τοποθετήσω το λαστιχένιο δαχτυλίδι στο σωλήνα ώστε να μην στάζει.
Βήμα 10ο : Τοποθετήστε στο μεταλλική σχάρα αποχέτευσης, ένα πλαστικό προστατευτικό φίλτρο
Είναι τα γνωστά πλαστικά πρόσθετα που χρησιμοποιούμε για να συλλέγουμε τρίχες και υπολείμματα φαγητού. Σκεφτείτε όμως πόσο σωτήριο θα ήταν αν το είχαμε ήδη τοποθετήσει. Οι τρύπες του είναι μικρές, επομένως είναι σχεδόν απίθανο να περνούσε το οποιοδήποτε αντικείμενο μας έπεφτε μέσα στο νεροχύτη.