Το συρματάκι της κουζίνας είναι ένα απαραίτητο αντικείμενο στην κουζίνα μας. Μας βοηθάει να τρίψουμε δύσκολους λεκέδες και βρωμιές στα πιάτα, τις κατσαρόλες και γενικά σε αντικείμενα στην κουζίνα! Παρ’ όλα αυτά είναι αναμενόμενο να λερώνεται πολύ και να χρειάζεται συχνό καθάρισμα. Είναι σημαντικό λοιπόν να καθαρίζετε τακτικά το συρματάκι της κουζίνας για να αποτρέψετε το σχηματισμό βακτηρίων και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το συρματάκι της κουζίνας!
Διαδικασία
Ξεπλύνετε το συρματάκι της κουζίνας με ζεστό νερό μετά από κάθε χρήση για να απαλλαγείτε από τυχόν υπολείμματα βρωμιάς.
Στύψτε το καλά για να φύγει το περιττό νερό και αφήστε το να στεγνώσει.
Αποθηκεύστε το σε ξηρό μέρος.
Μια φορά την εβδομάδα, μουλιάζετε το σφουγγάρι σας για 5 λεπτά σε ένα δοχείο με βραστό νερό ή λευκό ξίδι για να το καθαρίσετε και να το απολυμάνετε εντελώς.
Αυτή η οικολογική και βιώσιμη εναλλακτική θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε από πολλή βρωμιά και αποδεικνύεται μια πρακτική λύση σε πολλές περιπτώσεις! Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι η χρήση μεταλλικού σφουγγαριού μπορεί μερικές φορές να βλάψει τις ευαίσθητες επιφάνειες… Είναι λοιπόν σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να ελέγχετε εκ των προτέρων ότι η χρήση του δεν θα χαράξει τα αντικείμενά σας!