6 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με μωρομάντηλα στην κουζίνα

Τα μωρομάντηλα είναι ένα από τα αντικείμενα που τα έχουμε παντού μαζί μας αλλά και μέσα στο σπίτι. Η χρήση τους μας σώζει από διάφορες δύσκολες καταστάσεις. Είναι ειδικά σχεδιασμένα για το ευαίσθητο δέρμα των μωρών, αλλά έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμα για τον καθαρισμό διάφορων αντικειμένων εντός και εκτός σπιτιού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση σκόνης, τον καθαρισμό λεκέδων αλλά και τον καθαρισμό συσκευών μέσα στην κουζίνα και όχι μόνο. Θα σας παρουσιάσω 6 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε στην κουζίνα σας με μωρομάντηλα.

- Διαφήμιση -

πάγκος κουζίνας

Ένας λερωμένος πάγκος στην κουζίνα είναι μία συνηθισμένη κατάσταση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον αφήνουμε και έτσι. Τα μωρομάντηλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έναν γρήγορο καθαρισμό του πάγκου. Ωστόσο, για πιο σκληρούς λεκέδες ή αν έχεις λερώσει πολύ την επιφάνειά του, καλύτερα να επιλέξεις ένα ειδικό καθαριστικό για κουζίνα.

συσκευές μαγειρικής

Οι συσκευές μαγειρικής όπως ο φούρνος, ο φούρνος μικροκυμάτων, το ψυγείο, η τοστιέρα και το μπλέντερ μαζεύουν στο εξωτερικό μέρος σκόνη και βρωμιές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μωρομάντηλα για να καθαρίσετε το εξωτερικό μέρος αυτών των συσκευών. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε με μωρομάντηλα συσκευές που είναι ευαίσθητες στην υγρασία, το εσωτερικό μαγειρικών σκευών καθώς και τα ηλεκτρικά εξαρτήματα.

συρτάρια και λαβές ντουλαπιών

Αν τα συρτάρια της κουζίνας σας και τα χερούλια των ντουλαπιών έχουν δαχτυλιές και βρωμιά, τότε φεύγουν εύκολα με τη χρήση ενός μωρομάντηλου.

τραπέζι κουζίνας

Δεν γίνεται να φάμε στο τραπέζι και να μην λερωθεί. Μία από τις επιλογές λοιπόν που έχουμε για να καθαρίσουμε το τραπέζι της κουζίνας από τα ψίχουλα και τους λεκέδες είναι τα μωρομάντηλα!

πάτωμα κουζίνας

Έχει πέσει κάτι στο πάτωμα και φοβάστε ότι θα μείνει λεκές; Η πιο γρήγορη και άμεση λύση είναι να πάρετε ένα μωρομάντηλο και να τον καθαρίσετε.

βγάλτε τα λίπη από ταψιά και τηγάνια

Πολλές φορές τα λίπη που μαζεύουν τα ταψιά και τα τηγάνια είναι πολύ έντονα, με αποτέλεσμα το πλυντήριο των πιάτων να μην μπορεί να τα καθαρίσει. Πριν λοιπόν βάλετε τα ταψιά και τα τηγάνια στο πλυντήριο, σκουπίστε το περιττό λίπος με ένα μωρομάντηλο. Κάνει θαύματα για να απαλλαγείτε από το λίπος.

- Διαφήμιση -