4 έξυπνοι τρόποι να αποφύγετε την συρρίκνωση των ρούχων σας στο πλύσιμο στο πλυντήριο

Και σε ποιον δεν έχει τύχει να βάλει να πλύνει τα ρούχα στο πλυντήριο και να βγουν αρκετά πιο μικρά! Εάν έχετε βγάλει το αγαπημένο σας πουκάμισο ή παντελόνι από το στεγνωτήριο και ανακαλύψατε ότι έχει πλέον το μέγεθος της γάτας μετά από έναν κύκλο πλυντηρίου, δεν είστε μόνοι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Μάθετε τι προκαλεί τη συρρίκνωση και προσπαθήστε να αποφύγετε αυτά τα λάθη στην συνέχεια. Ο έλεγχος των ετικετών των υφασμάτων στα ρούχα σας, το πλύσιμο των ρούχων σας με κρύο νερό, το στέγνωμα σε χαμηλή θερμοκρασία και το στέγνωμα στον αέρα είναι όλοι τρόποι για να αποτρέψετε τη συρρίκνωση του υφάσματος. Θα σας παρουσιάσω 4 έξυπνους τρόπους να αποφύγετε την συρρίκνωση των ρούχων σας στο πλύσιμο στο πλυντήριο!

- Διαφήμιση -

τι προκαλεί τη συρρίκνωση των ρούχων

Η ανάδευση και οι υψηλές θερμοκρασίες στους κύκλους πλύσης και στεγνώματος μπορεί να παραμορφώσουν το ύφασμα και να προκαλέσουν συρρίκνωση των ρούχων. Το πολύ έντονο πλύσιμο υφασμάτων, σε υλικά όπως το βαμβάκι, το λινό ή το μαλλί, μπορεί να προκαλέσει τη σύσφιξη των ινών μεταξύ τους και να δημιουργήσει ένα συρρικνωμένο ρούχο. Οι κύκλοι πλυσίματος με ζεστό νερό και οι ρυθμίσεις στεγνωτηρίου υψηλής θερμότητας μπορούν επίσης να καταστρέψουν το ύφασμα και να προκαλέσουν συρρίκνωση.

οδηγίες στις ετικέτες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να συμβουλεύεστε τις οδηγίες στις ετικέτες φροντίδας των ρούχων, για να δείτε αν πλένονται στο πλυντήριο ή αν πρέπει να πλυθούν στο χέρι. Ορισμένα υφάσματα πρέπει να πλένονται στο χέρι ή να δίδονται για στεγνό καθάρισμα μόνο και μόνο για να μη συρρικνωθούν.

μη χρησιμοποιείτε καυτό νερό

Αν θέλετε να αφαιρέσετε λεκέδες από τα ρούχα σας μουλιάζοντάς τα σε νερό, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε καυτό νερό, ενώ πρέπει να φροντίζετε ώστε τα ρούχα να μη μένουν στο νερό πάρα πολύ, ειδικά αν πρόκειται για βαμβακερά, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση. Κάποια υφάσματα αν πλυθούν με καυτό νερό συρρικνώνονται, λόγω της θερμότητας.

ψεκάστε το ύφασμα με νερό

Αν δεν είστε σίγουροι αν τα ρούχα σας κινδυνεύουν να μπουν στο πλύσιμο, δοκιμάστε να ψεκάσετε λίγο νερό πάνω στο ύφασμα πριν από το πλύσιμο. Αν το ύφασμα συρρικνωθεί εμφανώς, πρέπει να δώσετε τα ρούχα για στεγνό καθάρισμα – αυτός ο τύπος υφάσματος δεν μπορεί να πλυθεί με νερό.

μη χρησιμοποιείτε υψηλές θερμοκρασίες στο στεγνωτήριο

Αποφύγετε το στέγνωμα στο στεγνωτήριο σε υψηλές θερμοκρασίες. Όπως αναφέρεται παραπάνω, η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση του υφάσματος, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε κάτι τέτοιο, η καλύτερη λύση είναι να απλώνετε τα ρούχα στον ήλιο, αλλά μην ξεχνάτε να ελέγχετε αν τα ρούχα σας αντέχουν την έκθεση στον ήλιο ή όχι.

Πηγή φώτο: https://www.skip.gr/sosto-plisimo/simvoules-plisis/syrriknosi-royhon-pos-na-tin-apofygeis-i-na-tin-diorthoseis.html

- Διαφήμιση -