7 τρόποι για να σταματήσετε να έχετε πευκοβελόνες από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πάτωμα

The Christmas tree has dried up and needles fell from it

Έχετε βαρεθεί να βρίσκετε πευκοβελόνες από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα πατώματα και τα έπιπλά σας για καιρό μετά την περίοδο των Χριστουγέννων; Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένα πρόβλημα σημαντικό, το οποίο κάνει πολλούς ανθρώπους να δυσανασχετούν με τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο από έλατο εμποτίζει το σπίτι με ένα απίστευτο άρωμα κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, αλλά δυστυχώς πέφτουν πολύ εύκολα οι πευκοβελόνες. Είτε έχετε μοκέτα είτε δάπεδα από μασίφ ξύλο, αυτές οι βελόνες μπορούν να γίνουν ενοχλητικές, ειδικά όταν κολλάνε στο κάτω μέρος των καλτσών της οικογένειάς σας και καταλήγουν σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Υπάρχουν όμως τρόποι για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την πτώση των πευκοβελόνων! Θα σας παρουσιάσω 7 τρόπους για να σταματήσετε να έχετε πευκοβελόνες από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πάτωμα!

- Διαφήμιση -

ποτίζετε το δέντρο σας τακτικά

Για να βελτιώσετε τη μακροζωία του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να το ποτίζετε τακτικά. Εκτός από το να βοηθάει ένα δέντρο να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, η διατήρηση του ενυδατωμένου θα μειώσει επίσης τον αριθμό των βελόνων που πέφτουν κάθε μέρα. Φροντίστε να ξαναγεμίζετε το δέντρο με νερό καθημερινά. Πόσο; Ένα δέντρο με διάμετρο 2 μέτρων χρειάζεται περίπου 2 λίτρα νερού κάθε μέρα.

τοποθετήστε το δέντρο στρατηγικά

Εάν το δέντρο σας βρίσκεται σε μια περιοχή με μεγάλη κίνηση και συχνά τραντάζεται καθώς περνούν οι άνθρωποι, να περιμένετε να πέσουν πολλές βελόνες. Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε να τοποθετήσετε το δέντρο σας σε ένα μέρος όπου θα έρχεται σε λιγότερο συχνή επαφή με περαστικούς (ή κατοικίδια ζώα, για αυτό το θέμα). Το καλύτερο σημείο σας θα είναι επίσης αρκετά μακριά από τα χαλιά της περιοχής και τα επικαλυμμένα έπιπλα για να μην καταλήξουν καλυμμένα με βελόνες.

χρησιμοποίησε σωστά τη ποδιά του δέντρου

Ενώ οι ποδιές των χριστουγεννιάτικων δέντρων εξυπηρετούν σίγουρα έναν διακοσμητικό σκοπό – καλύπτοντας τη χρηστική, μη ελκυστική βάση δέντρων από κάτω – είναι επίσης απίστευτα χρήσιμες όταν πρόκειται να περιέχουν πεσμένες πευκοβελόνες. Επιλέξτε μια ποδιά που να καλύπτει αρκετή επιφάνεια δαπέδου ώστε να πιάνει όσο το δυνατόν περισσότερες βελόνες. Κάθε τόσο, μπορείτε να αφαιρείτε προσεκτικά τη ποδιά και να τη διπλώνετε στη μέση πριν τη μεταφέρετε έξω για να τινάξετε τις βελόνες.

χρησιμοποιήστε ένα εξάρτημα αναρρόφησης

Οι βελόνες από τα έλατα μπορεί να καλύπτονται με χυμό, που μπορεί να σκουπίσει τις τρίχες της ηλεκτρικής σκούπας. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα από τα εξαρτήματά σας αναρρόφησης —προτείνουμε τον εύκαμπτο σωλήνα ή το εργαλείο σχισμής— για να συλλέξετε πεσμένες βελόνες. Αυτά τα εργαλεία θα απορροφήσουν το πράσινο χωρίς να καταστρέψουν το ίδιο το κενό.

σκουπίστε τις πευκοβελόνες

Εάν η ηλεκτρική σκούπα σας δεν έχει τα κατάλληλα εξαρτήματα συλλογής βελόνων, η επόμενη γραμμή άμυνάς σας είναι η σκούπα σας. Οι τυπικές σκούπες με μαλακές τρίχες μπορεί να μην κάνουν την καλύτερη δουλειά μαζεύοντας βελόνες, αλλά οι σκούπες με λαστιχένιες τρίχες συνήθως είναι έτοιμες για την εργασία και λειτουργούν καλά ακόμη και σε χαλιά.

χρησιμοποιήστε κύλινδρο χνούδι

Εάν οι βελόνες του δέντρου σας κολλάνε επίμονα στο πάτωμα, δοκιμάστε να τις μαζέψετε με έναν κύλινδρο με χνούδι. Εάν δεν διαθέτετε κύλινδρο με χνούδι, ένα κομμάτι ταινίας ή κολλητική ταινία μπορεί επίσης να ολοκληρώσει τη δουλειά.

καθαρίστε μια διαδρομή προς την έξοδο

Όταν η περίοδος των γιορτών φτάσει στο τέλος της και έρθει η ώρα να πετάξετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η διαδικασία αφαίρεσης μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο χάος, αν δεν είστε προσεκτικές. Ο καλύτερος τρόπος δράσης σας είναι να αφαιρέσετε όλα τα έπιπλα και τα χαλιά της περιοχής ανάμεσα στο δέντρο και την εξώπορτά σας. Ένα ανοιχτό μονοπάτι βοηθά στην αποφυγή επικάλυψης επίπλων και χαλιών με πευκοβελόνες κατά τη μεταφορά του δέντρου.

- Διαφήμιση -