5 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε την επαγωγική σας εστία

Επαγωγικές εστίες… μοντέρνες, ελκυστικές και πάνω από όλα αποτελεσματικές, εμφανίζονται όλο και περισσότερο στις κουζίνες μας! Ωστόσο, λόγω της ευθραυστότητάς τους, απαιτούν σωστή συντήρηση για να παραμείνουν σε άριστη κατάσταση. Πώς όμως μπορείτε να καθαρίσετε σωστά την επαγωγική εστία σας και ποια πράγματα να αποφύγετε; Θα σας παρουσιάσω 5 εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε την επαγωγική σας εστία!

- Διαφήμιση -

συμβουλές και προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε πριν καθαρίσετε την επαγωγική εστία

Το πρώτο πράγμα, πολύ σημαντικό, που πρέπει να μην ξεχάσετε πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα, είναι να σβήσετε την κουζίνα σας για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαυμάτων και να την αφήσετε να κρυώσει πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού.

Αποφύγετε τη χρήση χημικών καθαριστικών στην εστία ενώ είναι ακόμα ζεστή, καθώς οι αναθυμιάσεις που προέρχονται από αυτήν είναι πιθανό να βλάψουν την υγεία σας.

Πάντα να σκουπίζετε το κάτω μέρος του μαγειρικού σκεύους πριν το τοποθετήσετε στην επαγωγική εστία για να αποφύγετε τις γρατζουνιές.

Μην υπεργεμίζετε κατσαρόλες και τηγάνια για να αποφύγετε υπερχειλίσεις.

λευκό ξίδι

Εάν η επαγωγική εστία σας είναι πολύ βρώμικη, σκουπίστε όλη τη βρωμιά με ένα υγρό πανί. Για ίχνη αλάτων, το λευκό ξίδι είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα υπολείμματα φαγητού χρησιμοποιώντας μια ξύστρα ειδική για επαγωγικές εστίες. Είναι σημαντικό να μην ασκείτε ισχυρή πίεση για να αποφύγετε τις γρατζουνιές!

Αρχικά βουτήξτε ένα μαλακό πανί και τρίψτε την βρώμικη περιοχή. Περάστε μια υγρή χαρτοπετσέτα πάνω από την επιφάνεια και μετά ένα μαλακό, στεγνό πανί. Στην συνέχεια τοποθετήστε λίγη ειδική κρέμα καθαρισμού για επαγωγικές εστίες σε ένα βρεγμένο σφουγγαράκι ντεμακιγιάζ και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια. Περιμένετε λίγο πριν αφαιρέσετε την περίσσεια, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί από μικροΐνες.

οδοντόκρεμα

Για να καθαρίσετε την επαγωγική σας εστία, πάρτε μια καλή ποσότητα οδοντόκρεμας. Απλώστε τη με τα δάχτυλά σας σε όλη την επιφάνεια κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Προσθέστε μερικές σταγόνες νερό και, χρησιμοποιώντας ένα μη λειαντικό σφουγγάρι, τρίψτε μέχρι να εξαφανιστούν τα σημάδια από εγκαύματα και άλλα σημάδια. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα στεγνό, καθαρό πανί από μικροΐνες για να σκουπίσετε τα πάντα!

μαγειρική σόδα και σαπουνόνερο

Αυτή είναι μια πολύ απλή τεχνική που περιλαμβάνει τη χρήση μαλακών υφασμάτων και σαπουνόνερου. Ξεκινήστε βυθίζοντας τα πανιά σας σε ζεστό, σαπουνόνερο. Στο μεταξύ, πασπαλίστε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας στην επαγωγική σας εστία. Στύψτε τα πανιά ώστε να παραμείνουν κάπως υγρά. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε στην εστία, πάνω από τη μαγειρική σόδα.

Αφήστε το να δράσει για καλά 15 λεπτά, ή ακόμα και 20 με 30 λεπτά αν η εστία σας είναι πολύ βρώμικη…Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, τρίψτε ελαφρά πριν το σκουπίσετε με ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας.

λεμόνι

Για να επαναφέρετε τη λάμψη της επαγωγικής σας εστίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι. Αρχικά τρίψτε την εστία με ένα λεμόνι κομμένο στη μέση. Με ένα βρεγμένο σφουγγάρι ξεπλύνετε όλη την επιφάνεια. Για να τελειώσετε, χρησιμοποιήστε ένα στεγνό και καθαρό πανί από μικροΐνες. Εκτός από οικονομικό και οικολογικό, το λεμόνι αφήνει ένα ευχάριστο άρωμα!

μαγειρική σόδα και ξίδι

Αυτή είναι επίσης μια άλλη τεχνική για τον εύκολο καθαρισμό της επαγωγικής εστίας σας. Φτιάξτε ένα διάλυμα από ίσες ποσότητες λευκό ξίδι και νερό και ρίξτε το μείγμα σας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, ψεκάστε την επαγωγική εστία και αφήστε τη να καθίσει για δέκα λεπτά, πριν σκουπίσετε όλη τη βρωμιά με ένα μαλακό, στεγνό πανί. Στη συνέχεια, πασπαλίστε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας σε όλη την εστία και ψεκάστε από πάνω λευκό ξίδι. Αφήστε το να δράσει για 15 έως 20 λεπτά και σκουπίστε το μείγμα χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ή ένα υγρό πανί.

- Διαφήμιση -