Γιατί να χρησιμοποιώ λάμπες led

Λαμπτήρες Led

Όλοι μας πολλές φορές απογοητευόμαστε με τους λογαριασμούς ρεύματος που μας έρχονται. Ψάχνουμε να βρούμε γιατί είναι τόσο υψηλοί και τι μπορούμε να κάνουμε για να τους μειώσουμε. Γιατί να αντικαταστήσω τις λάμπες του σπιτιού μου με λάμπες led;

- Διαφήμιση -
φωτιστικό με λάμπες led
Φωτιστικό με λάμπες Led – Πηγή: Google Images
  1. Δεν εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία, είναι φιλικές για τα μάτια έχοντας σταθερό και ξεκούραστο φως και δεν τρεμοπαίζουν. Παράλληλα η ποιότητα του φωτός είναι πολύ καλή.
  2. Είναι φιλικές προς το περιβάλλον: είναι κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμα υλικά και δεν έχουν βαρέα μέταλλα (π.χ. υδράργυρο) όπως οι άλλες λαμπες.
  3. Δεν χρειάζονται προθέρμανση σε αντίθεση με τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Γι’ αυτό ακριβώς και ανάβουν αμέσως.
  4. Εξοικονομούμε χρηματα καθώς καταλώνουν 50% λιγότερη ενέργεια από τις λάμπες φθορίου και 90% λιγότερη από τις λάμπες πυρακτώσεως.
  5. Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μία λάμπα led διαρκεί από 20.000-40.000 ώρες. Άρα την κρατάμε πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες που έχουν ζωή το πολύ 2.000 ώρες λειτουργίας.
  6. Δεν υπάρχει φόβος αν σπάσει. Ειδικά για εσάς που έχετε παιδιά, δεν έχουν υδράργυρο. Επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.
Ρουστίκ φωτιστικό με λάμπες Led
Ρουστίκ φωτιστικό με λάμπες Led – Πηγή: Google Images

Tip1: Πρέπει να προσέχουμε όταν αντικαθιστούμε τις κοινές λάμπες φθορίου ή πυρακτώσεως με μία λάμπα led, διότι είναι πιο δυνατές και δεν υπάρχει ίδια αντιστοιχία στα watt.

Tip2: Αν σπάσει μία λάμπα φθορίου στο σπίτι σας χύνεται υγρός υδράργυρος, ο οποίος δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το σώμα μας. Γι’ αυτό τον λόγο αερίστε καλά το σπίτι και μαζέψτε τα σπασμένα κομμάτια με γάντια μέσα σε μία σακούλα.

- Διαφήμιση -