Αναπαλαίωση επίπλων και τεχνική ντεκουπάζ

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπάνε τα παλιά έπιπλα που τους άφησε η γιαγιά τους ή κάποιος συγγενής τους ή ακόμα που τους αρέσει η vintage διακόσμηση και τα ψάχνουν απεγνωσμένα σε κάποιον παλιατζή. Αυτά τα έπιπλα όμως χρειάζονται κάποια συντήρηση ή και ανανέωση.

- Διαφήμιση -

Παρακάτω θα σας δείξω πως μπορείτε να περιποιηθείτε ένα τέτοιο επιπλό και να το κάνετε vintage. Με την προυπόθεση πάντα να σας αρέσουν αυτές οι δημιουργίες.

  • Αρχικά παίρνουμε ένα παλιό έπιπλο και το τρίβουμε με γυαλόχαρτο.
  • Παίρνουμε βαφή κιμωλίας (όποιο χρώμα θέλουμε) και το βάφουμε.
  • Εάν αφήνει το πινέλο μας νερά το ταμπονάρουμε με ένα σφουγγαράκι.
  • Έτσι έχουμε αναπαλαιώσει ένα παλιό έπιπλο στο χρώμα που θέλαμε.

Εαν θέλουμε να συνεχίσουμε την τεχνική και να βάλουμε σχέδια στο έπιπλο μας, πχ στις πόρτες, ακολουθούμε την λεγόμενη τεχνική ντεκουπάζ.

Το ντεκουπάζ γίνεται με χαρτοπετσέτες. Διαλέγουμε ότι σχέδιο θέλουμε, το κόβουμε, παίρνουμε το ένα φύλλο της χαρτοπετσέτας (που είναι έγχρωμο) και με ειδική κόλλα του ντεκουπάζ το κολλάμε στο σημείο που θέλουμε (προσεκτικά να μην κάνει ζάρες η χαρτοπετσέτα). Έπειτα αφού στεγνώσει η χαρτοπετσέτα, αλείφουμε όλο το έπιπλο με λούστρο νερού κατά προτίμηση ματ.

Είναι έτοιμο…. Καλή επιτυχία!

Να θυμάστε ότι το ντεκουπάζ μπορεί να γίνει σε πολλά αντικείμενα όπως έπιπλα, συρταριέρες, τραπέζια, κορνίζες, πίνακες, κανάτες, δίσκοι, μπουκάλια, καθρέφτες, βαλίτσες κλπ

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest

- Διαφήμιση -