Μικρά tips για να διακοσμήσετε μια μικρή βεράντα

Η Άνοιξη επιτέλους μπήκε και σε κάθε περίπτωση είναι μια περίοδος που την περιμένουμε πως και πως! Καιρός λοιπόν να αλλάξουμε διάθεση και να καθαρίσουμε το μπαλκόνι μας!

- Διαφήμιση -

Φαντάζομαι ότι τα περισσότερα μπαλκόνια είναι γεμάτα από γύρη. Καθόλου παράξενο ωστόσο, διότι είναι σημάδι της έναρξης της Άνοιξης! Ας το καθαρίσουμε και ας το διακοσμήσουμε κατάλληλα για την εποχή αυτή! Πάμε να δούμε μερικές συμβουλές για την Ανοιξιάτικη διακόσμηση ενός μικρού μπαλκονιού.

Μήπως αισθάνεστε πως η βεράντα του διαμερίσματός σας μοιάζει σαν χώρος αποθήκης επειδή είναι μικρή; Όταν νοικιάζετε ένα διαμέρισμα, είναι πάντα μια πρόκληση να αποφασίσετε τι να κάνετε με τη βεράντα, με αποτέλεσμα πολλοί, να μην τη διακοσμούν καθόλου ή απλά να τη χρησιμοποιούν ως αποθηκευτικό χώρο για διάφορα αντικείμενα.

Ενώ μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή, ακόμη και το μικρότερο μπαλκόνι μπορεί να μετατραπεί σε ένα ζεστό μέρος με μερικά απλά καθίσματα, με όμορφα φυτά και με λίγη φαντασία.

mpalkoni1Α. Αξιολογήστε το χώρο της βεράντας σας.

1. Μια μικρή βεράντα παρουσιάζει αρκετές προκλήσεις τελικά για διακόσμηση;

Οι κλειστοί και μικροί χώροι, καλύπτονται από έντονα χρώματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι είδους έπιπλα θα βάλετε, φυτά ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία που θα λειτουργήσουν θετικά. Βάζοντας για παράδειγμα ένα μεγάλο καναπέ για εξωτερικό χώρο σε μια στενή βεράντα, δεν θα σας αφήσει πολλά περιθώρια για οτιδήποτε άλλο. Ένας καλός τρόπος, είναι να χρησιμοποιήσετε έπιπλα που ταιριάζουν με το σχήμα της βεράντας.

2. Αξιολογήστε αυτά που θέλετε.

Θα είστε πιο χαρούμενοι αν αξιολογήσετε – οπτικά – τη διακόσμηση της βεράντας σας, πως είναι όταν θα προσκαλείτε μια παρέα ή απλά κάθεστε για να χαλαρώσετε. Οι μικρές βεράντες είναι πάντα μια πρόκληση για όλα αυτά που ανέφερα, αλλά μειώνεται και το ενδιαφέρον σας σε σχέση με το ποια πράγματα θα κρατήσετε και ποια όχι. Μπορεί να θέλετε να βάλετε πολλά αντικείμενα, αλλά πρακτικά δεν γίνεται.

3. Γνωρίστε τους γείτονές σας.

Σκεφτείτε, το κατά πόσο η διακόσμηση της βεράντας σας, τους δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Για παράδειγμα, μπορεί να σας αρέσει να βάλετε ένα συγκεκριμένο φυτό στη βεράντα σας, αλλά οι γείτονές σας από κάτω, μπορεί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα νερά που στάζουν. Είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα, γι’αυτό αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο σε αυτό.

mpalkoni2Β. Φτιάξτε τον δικό σας παράδεισο.

1. Χρησιμοποιήστε την ομορφιά της φύσης.

Αν η βεράντα σας είναι πολύ μικρή, σκεφτείτε να την διακοσμήσετε με λουλούδια ή κάποια βότανα. Βάλτε πολύχρωμα φυτά που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, εποχιακά φυτά, κισσούς και άλλα βότανα. Βάλτε ένα ανθεκτικό σκαμπό και ένα μαλακό μαξιλαράκι για κάθισμα έτσι ώστε να απολαμβάνετε τον δικό σας ιδιωτικό κήπο.

2. Διακοσμήστε τη βεράντα σας με σωστή τοποθέτηση των φυτών.

Βάλτε τα φυτά που χρειάζονται ήλιο ψηλότερα και τα φυτά που χρειάζονται σκιά κάτω κάτω. Τοποθετείστε στις γωνίες μεγαλύτερα βότανα όπως το δενδρολίβανο.

3. Να φροντίζετε τακτικά τα φυτά σας.

Βεβαιωθείτε ότι τα ποτίζετε τακτικά. Αυτό θα τα διατηρήσει σε πολύ κατάσταση και θα λάμπουν από ομορφιά και αρώματα.

4. Σκεφτείτε και τους άλλους.

Αν είστε στους πάνω ορόφους, φροντίστε τα φυτά σας ώστε να μην δημιουργούν πρόβλημα στους γείτονές που μένουν από κάτω.

 

mpalkoni4Γ. Απολαύστε τη διακόσμηση της βεράντας σας.

1. Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και απολαύστε τη θέα!

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να κάνετε τη βεράντα σας πιο άνετη, είναι να προσθέσετε μια ή δύο καρέκλες και ένα μικρό τραπέζι. Θα είστε σε θέση να απολαμβάνετε την παρέα των φίλων και να περνάτε ευχάριστα γενικά.

2. Βάλτε φωτισμό στη βεράντα σας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε. Αν έχετε ηλεκτρικές πρίζες στη βεράντα σας, μπορείτε να προσθέσετε μια εξωτερική λάμπα ή ακόμα και ένα λαμπατέρ με λάμπες χαμηλής ισχύος. Αν δεν έχετε διαθέσιμο ρεύμα στη βεράντα σας, τα κεριά είναι ένας υπέροχος τρόπος για να φωτίσετε τον χώρο. Απλά βεβαιωθείτε ότι κάθε φορά που φεύγετε από τη βεράντα, θα τα σβήνετε.

3. Βεβαιωθείτε, πως τα έπιπλα που θα βάλετε στη βεράντα σας, δεν θα εκτίθενται στις καιρικές συνθήκες.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα σκέπαστρο ή αν δεν θέλετε, σκεπάστε τα με χοντρά και μεγάλα νάιλον.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: dimiwise.gr

- Διαφήμιση -