Το Καλοκαίρι έχει φτάσει και όλοι μας ψάχνουμε ιδέες για να το διακοσμήσουμε με όμορφο και ενίοτε με ιδιαίτερο τρόπο! Είτε έχετε μικρό είτε μεγάλο μπαλκόνι, έχετε τη δυνατότητα να το μετατρέψετε σε έναν υπέροχο ρομαντικό χώρο χωρίς πολλές αλλαγές και πολλά χρήματα. Διάθεση και γούστο χρειάζονται! Στο συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν θα σας δώσουμε ιδέες για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι, τη βεράντα ή το αίθριό σας με ρομαντικό στυλ!

Η βεράντα και το μπαλκόνι σε ρομαντικό στυλ δεν πρέπει να καλύπτονται με μαξιλάρια σε σχήμα καρδιάς ή να είναι διακοσμημένα σε ροζ χρώματα όπως ίσως να έχουμε στο μυαλό μας. Αντίθετα, το ρομαντικό στυλ σημαίνει ηρεμία, ισορροπία, χωρίς φανταχτερά χρώματα ή μοντέρνα γεωμετρικά στολίδια. Χάρη σε αυτό, ο χώρος ανάπαυσης θα είναι άνετος, ήσυχος και ευνοϊκός για χαλάρωση στον καθαρό αέρα.

Τα έπιπλα κήπου πρέπει να είναι ξύλινα, με απαλό περίγραμμα και προφίλ. Τα μεταλλικά σετ τραπεζιού και καρέκλας είναι επίσης ιδανικά για αυτό το στυλ διακόσμησης. Εάν σχεδιάζετε μια βεράντα και μπαλκόνι σε ρομαντικό στυλ, δεν χρειάζεται να πάτε αμέσως στα καταστήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά έπιπλα, να τα ανανεώσετε και είστε έτοιμοι! Έπιπλα με σημάδια χρήσης ή ελαφριά διάβρωση, τα ελαφρώς φθαρμένα κάγκελα ή τα στηρίγματα ταιριάζουν απόλυτα σε μια ρομαντική σύνθεση.

Αποφύγετε μοντέρνα, πλαστικά έπιπλα με γεωμετρικά σχήματα και φωτεινά χρώματα. Θα ενοχλήσει την ειδυλλιακή, ζεστή διακόσμηση του μπαλκονιού και της βεράντας σε ρομαντικό στυλ

Μία ρομαντική βεράντα πρέπει να περιλαμβάνει και φυτά! Η λεβάντα, τα κρίνα και τα τριαντάφυλλα σε λευκά, ροζ ή κόκκινα χρώματα θα δημιουργήσουν ένα υπέροχο τοπίο. Επίσης μπορείτε να τονίσετε τον χώρο σας με πανσέδες, μαργαρίτες, γεράνια, ντάλιες και φούξια που θα γεμίσουν την ατμόσφαιρα με αρώματα και χρώματα!

ΔEITE
Πασχαλινή διακόσμηση χωρίς χρήματα, με πράγματα που έχεις στο σπίτι

Ας δούμε λοιπόν τις 20 ιδέες ρομαντικής διακόσμησης μπαλκονιού, αιθρίου και βεράντας που βρήκαμε για εσάς!