17 ιδέες για να δημιουργήσετε υπερυψωμένα παρτέρια για τα λαχανικά στον κήπο σας

Childrens edible vegetable garden in raised beds

Όσοι καλλιεργούμε λαχανικά στον κήπο μας, σίγουρα ψάχνουμε τρόπους για να αυξήσουμε σημαντικά την απόδοση των καλλιεργειών μας! Μία ιδανική λύση για αυτό είναι τα υπερυψωμένα παρτέρια! Στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό: η γη συσσωρεύει σε έναν χαμηλό τοίχο καλύτερη ποιότητα εδάφους, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα τα ζιζάνια και η εργασία στον κήπο θα είναι πολύ πιο εύκολη. Οι έμπειροι κηπουροί χρησιμοποιούν υπερυψωμένα παρτέρια για την καλλιέργεια λαχανικών, αλλά και για διακοσμητικά στολίδια στον κήπο. Αυτό μπορεί να είναι καθαρά χρηστικό ή να προσθέσει ένα κομψό χαρακτηριστικό στον κήπο σας.

- Διαφήμιση -

Τα υπερυψωμένα παρτέρια πρέπει να έχουν βάθος τουλάχιστον είκοσι εκατοστών και να γεμίζουν με πλούσιο χώμα. Ένα μείγμα κοπριάς κατά το ένα τρίτο ή κομπόστ αεριζόμενου στα δύο τρίτα του εδάφους είναι μια καλή αρχή. Το πλάτος των υπερυψωμένων παρτεριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1,5 μέτρο, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε εύκολα μέσα σε αυτά. Πριν την κατασκευή του υπερυψωμένου παρτεριού, κάντε τις κατάλληλες ενέργειες όπως χρειάζεται, ώστε να μην αναπτυχθούν ζιζάνια ή να μην εμφανιστούν παράσιτα. Είναι καλύτερα να τα κρατάτε έξω από τα παρτέρια.

Πιθανότατα έχετε ήδη πειστεί ότι τα υπερυψωμένα παρτέρια στον κήπο είναι αρκετά απλά στην ιδέα, αλλά μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα του χώρου του κήπου σας με έναν απίστευτα ευέλικτο τρόπο. Μπορούν να κατασκευαστούν σε πολύ απλά σχέδια ή μπορούν να είναι κατασκευασμένα από εκλεκτά υλικά, ώστε να αντέχουν πολλά χρόνια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορούν να κάνουν την κηπουρική σας ευκολότερη και να βελτιώσουν τις καλλιέργειες σας. Επίσης, θα κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακή την εμφάνιση του κήπου σας. Θα σας παρουσιάσω 17 ιδέες για να δημιουργήσετε υπερυψωμένα παρτέρια για τα λαχανικά στον κήπο σας!

- Διαφήμιση -