12 φανταστικές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο σας με ένα λουλούδι γεμάτο χρώματα, την αρμέρια

Όλοι αγαπάμε τα χρώματα στην αυλή και το μπαλκόνι μας και όσοι ασχολούμαστε με την κηπουρική, αυτός είναι ένας από τους στόχους μας. Η επιτυχία έρχεται μέσα από χρώματα και αρώματα και ανθισμένα λουλούδια. Υπάρχει λοιπόν ένα φυτό που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, αλλά είναι πραγματικά εκπληκτικό να το έχουμε στον κήπο μας. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν για το φυτό που θα αναλύσουμε, ενώ υπάρχουν άλλοι που θα το δουν για πρώτη φορά σήμερα. Μιλάμε για την αρμέρια. Η αρμέρια μπορεί να καλλιεργηθεί ως πολυετές φυτό, ενώ κάποιοι το χρησιμοποιούν ως ετήσιο. Το ύψος της φτάνει έως και τα 40 εκατοστά, ενώ χρειάζεται άφθονο ηλιακό φως για να ευδοκιμήσει. Θα σας παρουσιάσω 12 φανταστικές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο σας με ένα λουλούδι γεμάτο χρώματα, την αρμέρια!

- Διαφήμιση -

Τα άνθη της ποικίλλουν στο χρώμα και έτσι, μπορούμε να τα βρούμε σε κόκκινες, πορτοκαλί, λευκές και μοβ με φούξια αποχρώσεις. Τα άνθη της εμφανίζονται σε στρογγυλή ταξιανθία. Έτσι, μικρά μικρά λουλούδια στρογγυλεύουν και κάνουν ένα μόνο λουλούδι, που θυμίζει ψηλό κινέζικο γαρύφαλλο. Τα φύλλα της είναι πολλά και πυκνά. Βρίσκονται στο κάτω μέρος του μίσχου και μοιάζουν με στενό λόφο, από όπου ξεπροβάλλουν τα διάφορα λουλούδια. Το φύλλωμα της αρμέριας έχει πράσινο χρώμα με χαρακτηριστική ασημί γραμμή στο κέντρο. Το σχήμα του φύλλου είναι λογχοειδές.

Η αρμέρια ανθίζει από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Λόγω του ότι δεν έχει ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις και πολλαπλασιάζεται εύκολα, η αρμέρια αποτελεί εξαιρετική επιλογή για εδαφοκάλυψη, καθώς τα χρώματα και το σχετικό ύψος της κοσμούν όμορφα παρτέρια και μεγάλες ζαρντινιέρες.

Εάν ζείτε σε παραθαλάσσιες περιοχές, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η αρμέρια είναι ανθεκτική στην ανάπτυξη καθώς ανέχεται την αλατότητα, γι’ αυτό και επιλέγεται για βραχόκηπους.

Η Αρμενία είναι εντυπωσιακή λόγω της λιτότητάς της, οπότε θα μπορούσε εύκολα να κλέψει τα βλέμματα αν δημιουργούσαμε έναν φυσικό διάδρομο από την αρμέρια δεξιά και αριστερά ή ακόμα και γύρω από ένα παρτέρι. Οι επιλογές είναι πολλές και η δημιουργικότητα του καθενός βρίσκεται στα μέσα και τη φαντασία που διαθέτει.

- Διαφήμιση -