14 εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης σπιτιού με κάκτους

Όπως ήδη ξέρετε αγαπημένες μου φίλες, αγαπάμε τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και κυρίως την διακόσμηση με φυτά. Στο συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν θα σας δώσουμε διακοσμητικές ιδέες για το σπίτι με κάκτους. Οι κάκτοι είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, καθώς δεν απαιτούν υπερβολική φροντίδα

- Διαφήμιση -

Ενώ στην πραγματικότητα οι κάκτοι είναι φυτά εξωτερικού χώρου, είναι επίσης δυνατό να τα καλλιεργήσουμε και να τα έχουμε σε εσωτερικούς χώρους και μάλιστα η τάση είναι να εμφανίζονται όλο και περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους. Καλό είναι όμως η αγορά του κάκτου να γίνει από κάποιον ειδικό, ώστε να μας συμβουλεύσει για την φροντίδα του κάκτου.

κάκτοι στο χολ και στο σαλόνι

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι κάκτοι έχουν μια υπέροχη γοητεία και αποτελούν ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο για κάθε σπίτι και κάθε χώρο. Το χολ είναι ένας από εκείνους τους χώρους του σπιτιού όπου φαίνονται πολύ όμορφοι και θα κάνουν μια ωραία εντύπωση μόλις μπούμε στο σπίτι μας.

Ένα άλλο από τα ιδανικά περιβάλλοντα για να διακοσμήσετε εσωτερικούς χώρους με κάκτους είναι το σαλόνι. Σε αυτή την περίπτωση αρκεί ένας μόνο κάκτος για να φαίνεται υπέροχος. Πόσο μάλλον αν βάλετε αρκετά κακτάκια στο χώρο. Μπορείτε να κάνετε διάφορες συνθέσεις με μικρούς κάκτους για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

κάκτοι στα παράθυρα

Ένα από τα καλύτερα μέρη όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τους κάκτους σας είναι τα παράθυρα. Πρώτα απ ‘όλα, επειδή πρέπει να ειπωθεί ότι αυτά τα φυτά χρειάζονται τον ήλιο, τουλάχιστον μερικές ώρες την ημέρα, και δεύτερον φαίνονται πολύ ωραία εκεί. 

κάκτοι σε καλάθια

Μας αρέσει να διακοσμούμε τους κάκτους σε καλάθια φυσικών ινών, όπως το ψάθινο. Με αυτή την ευκαιρία, μπορούμε να δούμε κάκτους σε ψάθινα καλάθια, ιδανικά για να διακοσμήσουν κάθε γωνιά του σπιτιού.

κάκτοι στο υπνοδωμάτιο

Μία άλλη πολύ ωραία επιλογή για τη διακόσμηση των κάκτων είναι το υπνοδωμάτιο! Βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν συνιστούν να τοποθετούν αυτό το είδος φυτών στα υπνοδωμάτια για ενεργειακούς λόγους. Αν λοιπόν θέλετε να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιό σας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι ή τουλάχιστον να σεβαστείτε τους κανόνες αυτής της φιλοσοφίας αυτής, σας συνιστούμε να το ερευνήσετε λίγο. Αλλά αν δεν είναι μέσα στις ανησυχίες σας, αν αγαπάτε τα φυτά και την αισθητική αυτών των φυτών, τότε το υπνοδωμάτιο είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ας δούμε λοιπόν τις 14 ιδέες διακόσμησης σπιτιού με κάκτους που βρήκαμε για εσάς!

- Διαφήμιση -