Αν και θέλουμε το σπίτι μας να είναι ζεστό και μοναδικό, μερικές φορές μπορούμε να κάνουμε που θα μας απομακρύνουν από αυτόν τον στόχο. Παρακάτω αναφέρουμε τα πιο κοινά λάθη και πώς μπορούν να προληφθούν.

1. Μην επιλέγετε έπιπλα που δεν είναι κατάλληλα για το σπίτι σας

Τα έπιπλα που παίρνετε αλλά δεν προσαρμόζονται στην υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού θα δημιουργήσουν χώρους χωρίς αισθητική. Για να αποφύγετε αυτό το σφάλμα, υιοθετήστε ένα πιο μακροχρόνιο ή πιο μοντέρνο στυλ.

2. Να διακοσμήτε κάθε δωματίου ξεχωριστά

Η επιλογή διαφορετικών στυλ για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας μπορεί να μην είναι κακή ιδέα, αλλά το γεγονός ότι τα δωμάτια προσφέρουν εντελώς διαφορετική θέα θα οδηγήσει σε μια ασυνεπή κρύα ατμόσφαιρα. Η επιλογή συμπληρωματικών χρωμάτων σε όλα τα δωμάτια και η επιμονή στην ίδια γραμμή με στυλ, θα κάνει τη διακόσμηση του σπιτιού σας πιο ολοκληρωμένη.

3. Πρώτα να επιλέγετε το χρώμα του τοίχου

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να επιλέξετε πρώτα το χρώμα του τοίχου. Όταν προχωράτε με αυτόν τον τρόπο, αφού έχετε μειώσει την παλέτα χρωμάτων σας από την αρχή, δεν θα αφήσετε πολλές επιλογές για έπιπλα και άλλα αξεσουάρ. Για να το αποφύγετε αυτό, αποφασίστε πρώτα για το στυλ που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, επιλέξτε τα έπιπλά σας και μετά αποφασίστε για το χρώμα του τοίχου.

4. Να υπολογίζετε τις διαστάσεις του χώρου σας

Κατά την αγορά των επίπλων, ενδέχεται να μην μπορείτε πάντα να υπολογίζετε με ακρίβεια το μέγεθος του δωματίου. Όπως τονίζουν πολλοί διακοσμητές εσωτερικών χώρων, εάν δεν θέλετε να χάσετε τη λειτουργικότητα στη διακόσμηση και θέλετε να την κάνετε πιο ξεκάθαρη, πρέπει πρώτα να κάνετε πολύ προσεκτικές και λεπτομερείς μετρήσεις. Ακόμα κι αν το σπίτι σας είναι μικρό, υπάρχουν πάντα ιδανικές λύσεις και δημιουργικές ιδέες που μπορούν να σας εμπνεύσουν. 

5. Να δοκιμάζετε πριν βάψετε το χρώμα στους τοίχους σας

Ένα άλλο από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει σχεδόν ο καθένας μας είναι να χρησιμοποιήσει ένα έτοιμο χρώμα χωρίς να δοκιμάσει με ένα πινέλο το χρώμα στον τοίχο. Αυτό συχνά οδηγεί στο τέλος σε μια εικόνα που δεν μας αρέσει.

Πρώτα επιλέξτε ένα χρώμα που σας αρέσει και αγοράστε το μικρότερο μέγεθος για να δοκιμάσετε σε ένα μικρό σημείο στον τοίχο. Βάψτε και αφήστε το να στεγνώσει. Μετά από όλα αυτά, όταν βρείτε το χρώμα που ψάχνετε, αγοράστε την ποσότητα χρώματος που χρειάζεστε. Εάν δεν έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε δοκιμάστε άλλο χρώμα ξανά. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιτύχετε το τέλειο χρώμα. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να πάρετε κατά το βάψιμο!

6. Μην χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας χρώμα σε κάθε μέρος του σπιτιού σας

Όλοι έχουμε ένα αγαπημένο χρώμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξουμε το σπίτι μας με το ίδιο χρώμα. Αυτό μπορεί να μην είναι μια σωστή απόφαση σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού σας. Αφήστε το λοιπόν να κάνει την εμφάνιση του με μικρές λεπτομέρειες αντί να επαναλαμβάνετε συνεχώς το ίδιο χρώμα.

ΔEITE
25 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε ουδέτερα χρώματα

7. Μην επιλέγετε ένα μη λειτουργικό έπιπλο

Η αγορά ενός ενδιαφέροντος αλλά όχι πρακτικού επίπλου για να τραβήξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σε διαφορετική γραμμή είναι ένα λάθος που μπορεί να κάνει ο καθένας. Πριν αγοράσετε κάτι, θα πρέπει να σκεφτείτε αρκετές φορές για το τι μπορείτε να κάνετε με αυτό το αντικείμενο, αν είναι χρήσιμο και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

8. Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός για τα δωμάτια. Ανεπαρκής φωτισμός, που δεν κάνει κανένα χώρο να φαίνεται φωτεινός είναι πάντα λάθος. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να προτιμάτε τοπικό φωτισμό, όπως προβολέα που δίνει φωτεινότητα στο χώρο ή ένα φωτισμό δαπέδου που προσθέτει ζεστασιά.

9. Μην τοποθετείτε υπερβολικά πολλά διακοσμητικά αντικείμενα

Η τοποθέτηση πάρα πολλών αντικειμένων ή αξεσουάρ σε έναν χώρο καταστρέφει την απλότητα του δωματίου. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε στο χώρο σας όσο πιο λίγα διακοσμητικά για να επιτύχετε μια κομψή εμφάνιση. Επομένως, εξαλείψτε τα περιττά έπιπλα και αξεσουάρ και προσέξτε να παραμείνετε απλοί.

10. Αποφύγετε τη χρήση πολύ μεγάλων πολυελαίων

Οι μεγάλοι πολυέλαιοι που αιωρούνται είναι αρκετά εντυπωσιακοί, αλλά απαιτούν περιοχές με υψηλό ύψος οροφής για τη χρήση αυτού του τύπου πολυελαίου. Πριν πάτε για ψώνια για να αγοράσετε έναν πολυέλαιο, μπορείτε να κάνετε τις μετρήσεις εκ των προτέρων και να επιλέξετε τον σωστό πολυέλαιο.

11. Προσέξτε λάθοι στα χρώματα και στα μοτίβα 

Μπορείτε να έχετε υπέροχη εμφάνιση όταν χρησιμοποιούνται σωστά πολλά διαφορετικά σχέδια και χρώματα σε έναν χώρο. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε το μοτίβο που έχετε επιλέξει για αυτό. Δεν πρέπει να το παρακάνετε όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικά μοτίβα. Το πολύ δύο διαφορετικά σχέδια είναι το τέλειο αποτέλεσμα και ειδικά αν θα εφαρμοστούν σε μεγάλη επιφάνεια.

12. Λανθασμένη επιλογή χαλιών

Όταν επιλέγετε ένα χαλί, προσπαθήστε να βρείτε το χρώμα και το μέγεθος που είναι ιδανικά για το δωμάτιό σας. Αντί να αγοράσετε ένα έτοιμο σχέδιο χωρίς άμεση μέτρηση, προσπαθήστε να επιλέξετε ένα σχέδιο που ταιριάζει στις μετρήσεις σας και έχει καλή ποιότητα, διότι θα έρχεστε καθημερινά σε επαφή. Επίσης αν έχετε πολλά χρώματα και σχέδια στον χώρο, ένα απλό χαλί θα είναι ο τέλειος συνδυασμός. Αντιθέτως αν δεν έχετε καθόλου σχέδια στο χώρο σας και επιλέξατε ένα μονόχρωμο χρώμα στους τοίχους, ένα χαλί με μοτίβα θα κάνει την τέλεια αντίθεση.

Φροντίστε να επισημάνετε όλα τα σφάλματα από αυτήν τη λίστα για να κάνετε τη διαφορά στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Πηγή άρθρου: https://landlord-resources.theblueground.com/tr-tr/?noredirect=true