Πρακτικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις μύγες μέσα στο σπίτι

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στο σπίτι, κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες είναι οι μύγες. Δεν τολμάμε να αφήσουμε τις πόρτες ανοιχτές και τσούπ, να μια μύγα μέσα. Πέρα από ενοχλητικές λοιπόν, σίγουρα δεν θέλουμε να πηγαίνουν στα φαγητά μας και να κάθονται. Άλλωστε είναι μια συνήθεια τους άσχημη!

- Διαφήμιση -

Παρόλο που οι μύγες δεν δαγκώνουν, είναι αρκετά σπαστικές με τον ήχο που κάνουν. Μια μύγα μπορεί να έχει εκατομμύρια βακτήρια στο σώμα της και αυτοί οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες μπορούν να κρατήσουν τα βακτήρια που συλλέγουν από όπου κι αν βρίσκονται στα σπίτια μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εάν αποτρέψετε την είσοδο των μυγών στο σπίτι, μπορείτε να κερδίσετε τον αγώνα ακόμα και πριν ξεκινήσει. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να έχετε σίτες στις πόρτες και τα παράθυρα σας. Τι θα κάνουν όμως αυτοί που δεν έχουν σίτες ή τους είναι αδύνατο να βάλουν; Δείτε παρακάτω άλλους τρόπους για να αποτρέψετε την είσοδο μύγας στο σπίτι σας:

  • Το άρωμα μέντας απωθεί τις μύγες. Δίπλα στις πόρτες και τα παράθυρα, μπορείτε να φυτέψετε φυτά μέντας σε γλάστρα.
  • Στις μύγες δεν αρέσει το άρωμα της λεβάντας. Ρίχνουμε δύο κουταλιές βραστό νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι λεβάντας σε ένα σφουγγάρι. Το άρωμα της λεβάντας που εκπέμπεται από τον ατμό θα απομακρύνει τις μύγες.
  • Ανακατέψτε το φύλλο ευκαλύπτου, δάφνη και γαρύφαλλο σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το σε μέρη όπου υπάρχουν πολλές μύγες. Αντικαταστήστε τις μυρωδιές με νέα φύλλα καθώς εξαφανίζονται.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να εξαλειφθούν οι συνθήκες που θα προσελκύσουν μύγες ως μέρος της καταπολέμησης μυγών. Για αυτό, μην αφήνετε βρώμικα πιάτα στην κουζίνα και ταυτόχρονα να κάνετε γενική υγιεινή της κουζίνας χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό προϊόν. Όταν λέτε πώς να απαλλαγείτε από τις μύγες, το πρώτο βήμα είναι να εξαλείψετε τις συνθήκες που θα προσελκύσουν τις μύγες και θα λάβετε προφυλάξεις. Βεβαιωθείτε ότι τα βρώμικα πιάτα, τα τρόφιμα για κατοικίδια, τα σκουπίδια δεν εκτίθενται. Μερικά αρωματικά φυτά έχουν αποτέλεσμα για τις μύγες και μπορούν να τις κρατήσουν μακριά από το σπίτι σας. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τις μύγες στο σπίτι σας, θυμηθείτε ότι υπάρχουν αποτελεσματικές και φυσικές εναλλακτικές λύσεις εκτός από τα εμπορικά προϊόντα.

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τις μύγες μέσα στο σπίτι

Εάν τα μέτρα που έχετε λάβει δεν είναι αρκετά και έχετε μύγες στο σπίτι, σκέφτεστε πώς να απαλλαγείτε από τις μύγες. Υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να έχετε περισσότερη αποδοτικότητα με λιγότερη προσπάθεια. Για παράδειγμα, μπορείτε να προετοιμάσετε μια παγίδα ξιδιού:

  • Βάλτε ξύδι μήλου (μηλίτη) σε ένα μπολ και προσθέστε λίγο σαπούνι πιάτων.
  • Καλύψτε την κορυφή του δοχείου με καπάκι.
  • Κάντε μια τρύπα που δεν είναι πολύ μικρή ή μεγάλη στο πάνω μέρος της μεμβράνης ή του καλύμματος.
  • Οι μύγες θα μυρίσουν το ξύδι και θα μπουν μέσα από την τρύπα που ανοίγετε στο δοχείο, αλλά δεν θα μπορούν να βγουν έξω.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σπρέι που πωλούνται στις αγορές έναντι μύγας. 

Εκτός από την καταπολέμηση των μύγες στο σπίτι, μερικές φορές οι διάφοροι τύποι μύγας μπορεί να είναι πρόβλημα. Για παράδειγμα, η λεγόμενη μύγα αποχέτευσης μπορεί να αναπαραχθεί στις αποχετεύσεις του νεροχύτη, αφήνοντας τα αυγά της. Για να αποφευχθεί αυτό, η έκχυση ενός ειδικού προϊόντος στην αποχέτευση του νεροχύτη μπορεί να ωφελήσει καθώς η έντονη συνέπεια του θα δράσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτές οι φυσικές προφυλάξεις και οι απλές μέθοδοι καθαρισμού που μπορείτε να εφαρμόσετε θα αποτρέψουν την είσοδο διαφορετικών ειδών μύγας στο σπίτι σας σε πολλές περιπτώσεις και θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μια ήσυχη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

Επίσης ενα από τα φυτά που δεν τους αρέσει η μυρωδιά είναι ο βασιλικός. Μπορείτε να το φυτέψετε σε γλάστρα και να το φυλάξετε εκεί όπου δεν θέλετε να εισέλθουν. Η ανάμειξη αιθέριων ελαίων ευκαλύπτου, μέντας ή λεμονόχορτου με νερό και ο ψεκασμός τους ως σπρέι είναι μια φυσική λύση που επιτρέπει στις μύγες να μείνουν μακριά από αυτό το περιβάλλον.

Πηγή άρθρου: www.temizsözlük.tr

- Διαφήμιση -