Τα χρόνια περνάνε, η τεχνολογία εξελίσσεται και η ΙΚΕΑ συμβαδίζει με τις εξελίξεις. Οι σχεδιαστές της σχεδίασαν και δημιούργησαν έπιπλα και αντικείμενα που φορτίζουν ασύρματα τις ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά και tablet!

Η σουηδική εταιρία επίπλων δημιούργησε μικροέπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα στη βάση των οποίων θα μπορείτε να φορτίζετε το smartphone και τα tablet σας.

Η νέα κολεξιόν πορτατίφ, γραφείων και τραπεζιών διαθέτει έναν μηχανισμό με τον οποίο θα μπορούν να φορτίζονται όλα τα smartphones και οι συσκευές σας και μόνο που θα τις ακουμπάτε πάνω τους.

asyrmatos fortistis ikea

Μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας βάζοντάς το πάνω στο ειδικό τραπεζάκι της ΙΚΕΑ.

«Οι έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει πως οι άνθρωποι δεν αγαπούν την ακαταστασία που δημιουργείται με τα καλώδια. Επίσης, δεν τους αρέσει που τους πιάνει πανικός όταν ξεμένουν από μπαταρία και δεν βρίσκουν το καλώδιο της συσκευής τους», λέει η Jeanette Skjelmose, business area manager της IKEA, και προσθέτει: «Με την νέα καινοτόμα λύση μας, η οποία επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση του κινητού απλά ακουμπώντας το πάνω σε απλά έπιπλα του σπιτιού, θα κάνετε τη ζωή στο σπίτι ευκολότερη».

Αυτή τη συσκευή είναι ένας πολυφορτιστής, αφού πάνω της θα μπορείτε να φορτίζετε 3 κινητά ή tablet ταυτόχρονα. Αρκεί να βάλετε τη συσκευή σας πάνω στο + !

asyrmatos fortistis ikea

Η ασύρματη φόρτιση γίνεται με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικού πεδίου το οποίο μεταφέρει ενέργεια στη συσκευή. Όταν έρχονται σε επαφή το έπιπλο με το κινητό, μεταφέρεται ενέργεια από το έπιπλο στη συσκευή με αποτέλεσμα αυτή να φορτίζεται.

Διαβάστε επίσης : Αγοράστε μεταχειρισμένα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές από φοιτητές που ξενοικιάζουν το σπίτι τους αφού πάρουν πτυχίο.

Προς το παρόν με αυτόν τον τρόπο θα φορτίζονται όλα τα μοντέλα της Google Nexus, της HTC, της Samsung και της Nokia ενώ αναμένεται να βρεθεί λύση και για συσκευές iPhone και Samsung Galaxy.

asyrmatos fortistis ikea

Τα συγκεκριμένα έπιπλα πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα καταστήματα IKEA στη Μεγάλη Βρετανία και στο site της εταιρίας από τα μέσα Απριλίου.

Πηγή : spirossoulis