Αυτό το άρθρο είναι αποκλειστικά για γυναίκες. Η τσάντα είναι ένα σημαντικό μέρος της ένδυσης μας και πολύ λειτουργική στην καθημερινή μας ζωή. Πολλές γυναίκες βλέπουν αυτό το αξεσουάρ ως πραγματική επένδυση και δεν διστάζουν να πληρώσουν λίγα παραπάνω χρήματα για να έχουν ένα ωραίο και υψηλής ποιότητας προϊόν.

Γνωρίζετε όμως πώς να την κρατάτε πάντα καθαρή, τακτοποιημένή και καλά συντηρημένή;

Θα σας πω μερικά κόλπα για να την φροντίζετε σωστά και να της δώσετε περισσότερη ανθεκτικότητα. Γιατί μπορούμε να την κρατήσουμε αρκετό καιρό σε καλή κατάσταση…αρκεί να ξέρουμε πώς θα την διατηρήσουμε.

Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε:

1. Προστασία

Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν όπως baby oil, για να προστατέψετε τη δερμάτινη, την σουέτ ή την υφασμάτινη τσάντα που χρησιμοποιείτε σε ένα πάρτι ή πριν πάτε για εργασία από ακαθαρσίες, διαρροές ή άλλα πράγματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Οργάνωση

Έχετε ανοίξει την τσάντα για να δείτε αν υπάρχουν λεκέδες μελανιού, λεκέδες κραγιόν ή διαρροές υγρών; Κάντε το και τοποθετείστε πουγκιά για την προστασία του εσωτερικού, διαχωρίζοντας τι παίρνετε σε διαφορετικές ανάγκες: είδη ομορφιάς, χρήματα, τεχνολογικά αντικείμενα, στυλό, φάρμακα. Εκτός από το να είναι οργανωμένη, αν αλλάξετε την τσάντα σας, όλα γίνονται ευκολότερα χωρίς να χρειαστεί να τα πετάξετε.

3. Αποθήκευση

Φροντίστε να αποθηκεύσετε σωστά τις τσάντες σας σε υφασμάτινες θήκες εάν δεν τις χρησιμοποιείτε. Κρατήστε τις θήκες σε όρθια θέση, αφαιρέστε τους αφαιρούμενους ιμάντες και τοποθετήστε τις μέσα. Στην συνέχεια καλό είναι να τις συσκευάσετε. Αποφύγετε να τις κρεμάσετε στα ράφια γιατί αυτό θα τις χαράξει. Ένα λάθος είναι να τις αποθηκεύσετε σε πλαστικές σακούλες που απορροφούν την υγρασία.

4. Καθαρισμός

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές καθαρισμού που μπορούν να γίνουν στο σπίτι για να αφαιρεθούν τα τρόφιμα, το μελάνι, το κραγιόν και οι ακαθαρσίες. Για παράδειγμα με μωρομάντηλο για εξωτερική χρήση. Για εσωτερική βρωμιά εάν δεν μπαίνει στο πλυντήριο λόγω δέρματος, μπορείτε να τρίψετε τον λεκέ τοπικά με ένα σφουγγαράκι και λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων και έπειτα με λίγο ξύδι για να απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές. Αν δεν καθαρίζει περισσότερο, παραδώστε την σε ειδικό.

5. Ημερήσια συντήρηση

Αποφύγετε να κρατάτε καθημερινά την τσάντα σας με βρώμικα ή υγρά χέρια. Γυρίστε τις λαβές τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν φθείρονται πολύ γρήγορα. Μην βάζετε πολύ βάρος διότι αυτό τεντώνει την τσάντα σας, σκίζει την επένδυση ή παραμορφώνει το υλικό. Όποτε θέλετε να την καθαρίσετε, ένα μαλακό πανί ή ένα μωρομάντηλο είναι ιδανικό για χρήση. Για το εσωτερικό της τσάντας σας ένα μαντήλι είναι μια καλή επιλογή ώστε να μπορείτε να το τινάζετε συχνά. Αλλά προσέξτε η συνεχής πλύση μπορεί επίσης να προκαλέσει την φθορά της τσάντας.

Πηγή άρθρου: Tasarimciteyze.com