Πως να καθαρίσετε τα παντζούρια σας

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης γενικής καθαριότητας, έχουμε αναφέρει σε άλλο άρθρο, σημεία που δεν καθαρίζουμε συχνά. Εδώ είναι ένα από αυτά τα σημεία. Μπορεί να χρησιμοποιήσετε καθημερινά τα παντζούρια σας αλλα είναι ένα σημείο που δεν καθαριζετε συχνά. Δεν χρειάζετε να τα καθαρίζετε συνεχώς, απλά θα πρέπει να μην τα ξεχνάμε και να γίνει μια συνήθεια τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

- Διαφήμιση -

Πως να καθαρίσετε τις περσίδες

Αν είναι απλά σκονισμένες οι περσίδες του παντζουριού πρέπει να γίνονται τακτικά χρησιμοποιόντας υφάσματα μικροϊνών και σπρέι καθαρισμού ώστε να φεύγει η σκόνη.

Πριν από τον καθαρισμό, μπορείτε να αφαιρέσετε όλη τη σκόνη με το εξάρτημα βούρτσας της ηλεκτρικής σκούπας. Αυτό θα κάνει τη διαδικασία καθαρισμού σας πιο εύκολη. Στη συνέχεια, μπορείτε να σκουπίσετε με πανί μικροϊνών ή να τα καθαρίσετε με γάντια μικροϊνών ειδικά σχεδιασμένα για καθαρισμό.

Αν όμως οι περσίδες σας είναι πολύ βρόμικες τότε τα πράγματα αλλάζουν και ακολουθούμε διαφορετική διαδικασία. Ειδικά αν ζείτε σε ένα σπίτι στο οποίο καπνίζετε ή μαγειρεύετε συνέχεια τότε είναι σίγουρο ότι τα παντζούρια σας θα είναι αρκετά βρόμικα. Έτσι, μπορεί να έχετε κάποιες δυσκολίες κατά τον καθαρισμό. Για όλα όμως υπάρχει λύση.

Πάρτε μια σκληρή βούρτσα και τρίψτε αρχικά με ξύδι, έπειτα ξεβγάλτε με άφθονο νερό και μετά ξανά περάστε με την βούρτσα και απορρυπαντικό πατώματος για λάμψη.

Είναι επίσης σημαντικό να προσθέσετε ξύδι στο καθαριστικό σπρέι σας και να το καθαρίσετε με ένα πανί που προστατεύει τη σκόνη από μικροίνες, για να κρατάτε τις περσίδες σας καθαρότερες.

Όλες οι παραπάνω ιδέες καθαρισμού είναι και για τα εσωτερικά πατζούρια του σπιτιού, τα λεγόμενα στοράκια!

Σας έχουμε φυσικά και βίντεο προκειμένου να έχετε καλύτερα αποτελέσματα….

Καλή σας επιτυχία!

- Διαφήμιση -