9 Χριστουγεννιάτικες DΙΥ κατασκευές – Φτιάξτε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Οι μέρες για τα Χριστούγεννα όλο και πλησιάζουν και στο μυαλό μας τριγυρνάει τι άλλο να στολίσουμε στο σπίτι έκτος απο το πατροπαράδοτο Χριστουγεννιάτικο δεντράκι. Φωτάκια στο μπαλκόνι, στεφανάκια στην πόρτα, φάτνες κάτω από το δέντρο, Άγιοβασίληδες κρεμασμένοι….Όμως και κάτι ακόμα μας λείπει!! Μήπως DIY κατασκευές;

- Διαφήμιση -

Γι αυτό είμαστε εδώ. Για να σας προτείνουμε Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, εύκολα και γρήγορα, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μαζί με όλη την οικογένεια ώστε να τα στολίσετε στο σπίτι σας ή να τα κάνετε δώρο στους αγαπημένους σας.

  1. Βαζάκια με νερό ή baby oil, χιόνι, χρυσόσκονη και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Πάρτε ενα παλιό βαζάκι που έχετε σπίτι σας, γεμίστε το με ότι σας αρέσει, κολλήστε στο καπάκι του βάζου το διακοσμητικό σας και κλείστε το καλά. Αναποδογυρίστε το βαζάκι σας και είναι έτοιμο το χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό σας.

2. Στολίδια από παλιές λάμπες. Μπορείτε να πάρετε τις παλιές σας λάμπες και να τις βάψετε με ότι χρυσόσκονη σας αρέσει. Έπειτα να τις κάνετε χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο σας η να τις βάλετε διακοσμητικές σε ένα βαζο.

3. Χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτόνι και σπάγκο. Πάρτε πράσινο ή άσπρο σπάγκο, τυλίξτε τον γύρω από ένα χάρτινο κώνο, απλώστε με ένα πινελάκι απλή κόλλα UHU υγρή. Μόλις στεγνώσει τραβήξτε το χαρτόνι και τοποθετήστε ένα ψεύτικο ρεσό. Το κηροπήγιο σας είναι έτοιμο.

4. Υπέροχα κηροπήγια με κρασοπότηρα. Παρτέ ένα κρασοπότηρο, γεμίστε το με ότι σας αρέσει (χιόνι, λουλούδια γκι, μπάλες κλπ), κλείστε με μια χάρτινη τάπα την οποία θα κόψετε εσείς στο σχημα του ποτηριού σας. Γυρίστε ανάποδα, τοποθετήστε ένα κερί και είναι ετοιμο το διακοσμητικό σας.

5. Δεντράκια από φελλό. Μαζέψτε τους φελλούς από τα κρασιά σας, κολλήστε τους σε σχήμα τριγωνικό, έπειτα βάλτε 4 για βάση και το δεντράκι είναι έτοιμο. Τοποθετήστε ότι διακοσμητικό θέλετε.

6. Χειροποίητα διακοσμητικά για το δέντρο σας. Πάρτε στικ κανέλλας, φλούδες πορτοκαλιού, ψεύτικα λουλούδια και σπάγκο. Συνδυάστε τα όπως σας αρέσει, τυλιξτέ με σπάγκο και έτοιμα τα στολίδια σας.

7. Πως ένα γυάλινο μπουκάλι γίνεται διακοσμητικό; Πάρτε ένα γυάλινο μπουκάλι, περάστε το σε ένα μπαλόνι της αρεσκείας σας, βάλτε μια κορδέλα και είναι πανέμορφο.

8. Τι μπορείτε να κάνετε με τα μακαρόνια σας; Πάρτε έναν χάρτινο κώνο, κολλήστε μακαρόνια πέννες, βάψτε τα με σπρέι, τοποθετήστε κορδέλες και μπάλες μικρές της αρεσκείας σας. Και έτσι έχετε έτοιμο ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι. Ωραιά κατασκευή για παιδιά.

9. Κουκουνάρες ζωάκια από τσόχα. Μαζέψτε κουκουνάρες, αγοράστε διάφορα χρώματα τσόχας, φτιάξτε ματάκια, μυτούλες, φτερά και δημιουργήστε όμορφα ζωάκια.

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest

- Διαφήμιση -