Εύκολος και πρακτικός τρόπος για χριστουγεννιάτικο ξεστόλισμα

Με όση χαρά στολίζουμε πριν έρθουν τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα με αλλή τόση λύπη ξεστολίζουμε. Πέρασαν οι γιορτές, φάγαμε, διασκεδάσαμε, ξεκουραστήκαμε και τώρα επιστροφή στην δουλειά και στην καθημερινότητα. Και όλοι λέμε… Τώρα ποιος ξεστολίζει, ποιος μαζεύει;

- Διαφήμιση -

Σας έχω όμως τρόπους για εύκολο ξεστόλισμα και συμμάζεμα. Αρχικά βάλτε την αγαπημένη σας μουσική, φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα και ξεκινάμε….

1. Πλύνε, σιδέρωσε και δίπλωσε προσεκτικά όλα τα Χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντιλα, πετσέτες, πιάστρες και άλλα σχετικά. Βάλ’ τα με λίγη αρωματική λεβάντα στο χώρο αποθήκευσης σου.

2. Στη συνέχεια μάζεψε τις γιρλάντες. Αυτές πρέπει να αποθηκευτούν σε ειδικά κουτιά έτσι ώστε να μην μπερδευτούν. Μια καλή ιδέα είναι σε μπουκάλια πλαστικά του νερού.

3. Μάζεψε προσεκτικά όλα τα κεριά και τα γυάλινα διακοσμητικά σου και βάλτα σε κουτιά τυλιγμένα με πετσέτες ή παλιά σεντόνια ή εφημερίδες.

4. Σειρά έχουν τα στολίδια του δέντρου. Τα μικρά μπορείς να τα τοποθετήσεις σε χάρτινη θήκη αυγών και τα μεγάλα τυλιγμένα με εφημερίδα στον κουτί τους προσεκτικά.

5. Περνάμε στα φωτάκια. Πριν τα αποθηκεύσεις, φρόντισε να τα ξεκαθαρίσεις. Για τον επόμενο χρόνο θα κρατήσεις μόνο αυτά που δουλεύουν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι χαρτόνι για την καθεμιά πλευρά. Θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να τα ξετυλίξεις την επόμενη χρονιά. Έπειτα όλα μαζί σε μια καθαρή σακούλα.

6. Και τώρα το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σίγουρα θα έχεις κρατήσει το κουτί μέσα στο οποίο το αγόρασες. Επειδή όμως με τα χρόνια υπάρχουν φθορές καλό θα ήταν να πάρεις μια πλαστική σακούλα χαλιών. Και πριν το τοποθετήσεις μέσα τύλιξε το με ένα παλιό σεντόνι έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος σπασίματος.

Τέλος, όταν τελειώσεις το πακετάρισμα μην ξεχάσεις να γράψεις έξω από κάθε κουτί τι είναι τι. Επίσης αν σου άρεσε ο στολισμός που έκανες φέτος φρόντισε να κρατήσεις φωτογραφίες για να τον θυμηθείς του χρόνου. Αφού τα μάζεψες όλα με οργάνωση και έβαλες και μια ηλεκτρική στο σπίτι… Απόλαυσε το ρόφημα σου… Και του χρόνου….

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest

- Διαφήμιση -